Yurtdışı için fikirlerinize ihtiyacım var?

elektrikçicüneyt

Profesyonel Üye
Katılım
6 Ağu 2007
Mesajlar
3,693
Puanları
1,306
Yaş
47
Konum
kocaeli
arkadaşlar geçen yıla kadar istenbulda yaşıyordum.ama bu krizde işsiz kaldım.bir yldır sakarya da yaşıyorum.geçen gün istanbuldan tanıdğım bir firma libyadaki şantiye için elektrikçi aradadıklarını söyledi.bende işiszdim ben geleyim dedim.ama pasaport çıkaracak parayı bulamadım.bgün beni arayan kişiyi aradaım ve para bulamadığım için gelemediğimi söyledim.o da geekli masrafları karşılayabileceğini söyledi.ama konuşmamdan terettüt içinde olduğumu anladı.
aslına bakarsanz haklı da.çünkü eşim gitmemi istemiyor.ben iki nedenden dolayı gitmek istiyorum.birincisi şantiye elektriğinde kendimi geliştirmek ikincisi para kazanmak.sakaryada iş yeri açmak istedim para bulamadım.iş aradım yaşadığım ilçe küçük bir yer i yok denecek kadar az. aslında vedikleri para çok değil ama burada yaptığım işlerden de peşin para alamıyorum.uan iyasada 2000 tl alacağım var ama para veren yok.cebime üç lira girse hemen borç istemeye bir sürü insan geliyor.
benim sizden isteğim şu:ne yapmalıyım.ilk giriş teklif ettikleri maaş 1200$ işini görelim tekrar konuşuruz dediler.yemek yatacak yer onlara ait böyle olunca 1200$ da olsa para kazanabilirim diyorum.en azından şuan 2000 tl civarında vadeli borcum var.sizce ne yapmalıyım doğrusu ne?eşimi ina edemedim ama ben gitmek taraftarıyım.borçlarım ve ilerisi için para biriktirmek için bu maaşa libyada para kazanabilir miyim?şu kriz otamında böyle bir iş para kazanmak için fırsat mıdır?ne dersiniz?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın Cüneyt
İşsiz kalmanıza geçmişte bunları yaşayan biri olarak gerçekten çok üzüldüm.Ama şunu unutmamak gerekir ki Rızkı veren Allahu Tealadır.Eşinizin gönlünü yapıp Türkiye'deki işler düzelene kadar Libya'da bir süre çalışmak bence ideal bir çözüm gibi gözüküyor.Bildiğiniz gibi burada maalesef tecrübe ve bilgiye para verilmiyor.Sektörümde o kadar tecrübe sahibi olmama ve Tekniker diplomama rağmen aldığım ücret sadece 800 tl.Fındıktan ek gelirim olmasa ve kirada yaşıyor olsam bu fiyata geçinmek gerçekten çok zor.
Allah kolaylıklar versin.Umarım her şey en kısa zamanda yoluna girer.

Kariyer.net - Standard Profil - Bakım Vardiya Sorumlusu iş ilanı detayı
Birde bu ilana bakın isterseniz.Şirket istikrarlı bir şirkettir.Umarım hayırlısı olur.
 
merhaba cüneyt bey bende elektrikçiyim ve 1.5 yıllık evliyim.insan doğduğu yerde değil doyduğu yerde olmalı.eşini ikna etmelisin.libyada verilen maaş az bayram günü konuştuğum arkadaşimda libyaya gitme hazırlığındaydı bilmiyorum ne yaptı alacaği maaş türk lirası ile 4000 civarı bilgin olsun.istersen msnde de konuşabiliriz.bence git yaşinda 33 dükkan açilacak zaman değil insanlar kapatmaya yer arıyor.daha çok yazacak şey var ama istersen özelde konuşuruz.iyi geceler
 
1200$=1800tl bu parayı bu memlektte mühendis kazanır. yemek içmek barınak masrafları firma tarafından karşılanacaksa kalma git derim. kaldı ki sıla özlemi başka birşey. şantiye terübesi için eline başka fırsat geçmeyebilir. iyi düşünmeni tavsiye ederim.
 
içten duygularından dolayı size sevgi ve saygılarımı sunarım ama bana kalırsanız ben ce gitmeyın 1 ay iyi kotu disinizi sıkarsınız sıla hasretine daha sonra bu çekılme z bi hal alıyo veya benim için oyle oldu sıcak yemek yok sıvak yuva yok çamasırlar hakeza oylesine daha neler neler ben ce yurt içinde iş arayın bulursunuz sunu unutmayalım YARATAN insanı bası boş yaratmamıştır rızk ta suphe olmasın onu bulursun sen sebebini işle
 
Selam bence pasaport ücretleri dahil tüm masrafları zaten firma karşılamalı bu senin masrafın olmaması gerekiyor. Birde yapacağın sözleşmeyi Türkiye'deki şirketle yap ve sözleşmende eşin ve senin için belli bir adette uçak geliş gidiş masrafların karşılansın.

Libyaya birçok defa ziyaret için gittim özellikle kışın havası çok güzel. Açık bir toplum . vizelerde kalktıktan sonra Libya'da iş yapan Türk Şirketleri bayağı artacaktır. Yazdıklarından en iyi alternatifin bu olduğu ortaya çıkıyor. Bence eğer firma sağlamsa gitmelisin. Burda kendine yeni alternatifler yaratabilirsin.
 
cevaplarınız için çok teşekkür ederim.cevaplarınızı eşimede okuttum ama yinede hayır diyor.burada bir işde buldum ama verdiği para 500-600 tl geçmez.onuda tam verebilmesi çok zor.çünkü güpür işi ve bu krizde çok sıkıntılı günler yaşıyorlar.çalıştıkları firmalar para vermiyor.gerçi yeni bir iş bağlamışlar adam peşin çalışacağız demiş ama daha bir ay bile olmadı işe başlayalı.inanın beynim duracak gece uykusunu unuttum.bir tarafta alacaklar öbür tarafta borçlar.birde şu işi buldum.eşimde olmaz diyor.dinlemeyip gideyim diyorum zaten şu parasızlıkda aileler çok yıpranıyor aklımı oynatacağım.hayırlısı allahtan diyorum artık.yinede herkese ilgisinden dolayı çk teşekkür ederim.
 
Sıkma Canını Rızkı Allah (C.C) Verir sen elinden geleni yap, iş aramaya devam et, halihazırda Tr de iş varsa değerlendir azda olsa yetinmeye bak bu arada hesabına gelen bir iş bulursan zaten ona başlarsın ne kadar çok stres yaparsan sorun gözünde o kadar büyür ,

Hiç yurtdışında çalışmadım ama çalışan arkadaşlardan edindiğim izlenim ve bana anlatılanlar oldukça zahmetli olduğu...

Sana tavsiyem ;

Aklını fazla bulandırma, Stres yapma , Allah'ın inayeti muhakak yetişir eşin ve sen sabırlı olun Duacı olun.

İleride çok büyük işler yapacakmışsın gibi kendini Gelişime açık tut yeni şeyler öğrenmeye bak..


Vadeli Borçların bankalara değilse alacaklılara durumunu izah et ve işle ilgili durumunu düzelttiğin taktirde borçlarını ödeyeceğine dair ikna etmeye bak.. (Eğer adamlar Anlayışsız ise B planı)

Borçların Bankalara ise O zaman bir yerlerden TL borç etmeye çalış ( Bankalara borç varsa ve TL borç alamıyorsan B planı )

Sürekli iş aramaya bak bütün duyularını açık tut herkese haber sal hatta alacaklılarını bile haberdar et onlarda paralarını tahsil etmek istiyorlarsa ve anlayışsız insanlar değilse bu konuda sana yardımcı olacaktır .

Ayrıca çevrende yada bulunduğun yerde mesleğin ile ilgili iş yoksa yapabileceğin başka işlere bak bir süre en azından sıkıntılarını aşabileceğin düzeye gelene kadar buna katlan..

Yurt dışına çıkmaktansa bulunduğun yerden dışarı çık şantiyelerde iş aramaya bak.

eğer çevren varsa bulunduğun yerde veya yurt içinde Götürü işler almaya bak peşin para olmasa bile sağlam çekler var ise çek ilede çalışabilirsin böyle durumda alacaklılarına bu çekleri ciro edebilirsin.

aklıma bir çok şey geliyor ama gözünü korkuturum diye yazmak istemiyorum..

gelelim B planına bütün bunlar ağır gelir hazır işte bulmuşum yurtdışına gideyim diyorsan o zaman dene belki kısmetin oradadır.
 
Libya'ya gitmekten son saniye vazgeçmiş birisi olarak sana tavsiye edebileceğim birkaç şey var:

1-Ay tamam maaş tamam diye anlaşacaksın,çoğu işgüzar türk firması maaşları geriden (3 aya normal diyorlar,7-8 alamayanları varmış.) yatırıyor.
2-Giderken firma ile işkurdan alacağın maaşını tam gösteren sözleşme yapman(Aksi halde hiçbirşey iddaa edemezsin)
3-İzin,çalışma saatler vb. imkanları detaylıca görüşmen

Bir de şu var,Libya'ya girişte vize artık kalktı gidebiliriz istediğimiz gibi fakat çalışma izni için belirli bir süre orada durmak ve pasaport vb. belgelerimizi bu işlemi yapması için gerekli kurum(şirketiniz)lara teslim etmeniz gerek.Bu da teknik olarak (orada çalışan birkaç arkadaşla irtibata geçtim) 3 ayı bulabiliyor.Yani 1-2 haftada bunalıp hadi ben geri dönüyorum diyebileceğimiz bir yer değil.

İşin özüne gelirsek,haklısınız ülkemizde hemen hiçbir teknik adam hakettiği maaşı almıyor,eğer para biriktirmek(orada harcayacak pek bir ortam yok zaten) istiyorsanız,yabancı diliniz varsa ve çalışmaktan çekinmiyorsanız,yukarıdaki saydığım şartların olması kaydıyla gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.

Ben şahsen iyi bir şirkette,şartları sağladığı taktirde bir sn beklemeden gideceğim :).

Saygılar
 
Pasaportu niye teslim ediyoruz?
3 ay şirkettemi kalıyor.
ben pasaportumu kimseye vermek istemem doğrusu.
Ama oradaki kurumlar pasaportu istiyorlarsa,diyelim ki 50 kişi gidecek,
50 kişi topluca kuruma gitmesi nasıl olur bilmem.
resmi işlem için mutlaka pasaport falan istenir ama
dediğim gibi ben biraz kılımdır bu işlerde:D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,141
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst