YTÜ IEEE Yıldızlı Projeler Yarışması başvuruları başladı!

ytuieeeypy

Üye
Katılım
10 Mar 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü’nün bu sene dördüncüsünü düzenleyeceği Yıldızlı Projeler Yarışması, bugüne kadar tüm Türkiye çapında toplamda 67 farklı üniversiteye ulaşmış ve 356 proje başvurusu almıştır. YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü, geçtiğimiz senelerde İstanbul Sanayi Odası, Makine Tanıtım Grubu ve İstanbul Ticaret Odası'nın ana sponsorluklarında “Fikrini Geleceğe Taşı!” sloganıyla gerçekleştirdiği Yıldızlı Projeler Yarışması'nı bu sene; Yıldız Teknik Üniversitesi ve YTÜ Teknopark A.Ş. destekleriyle gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
Tüm üniversite öğrencilerinin katılabileceği bu yarışmada, 7 Şubat 2012 tarihinde başlayan ve yaklaşık 2 buçuk ay sürecek olan proje başvuru alım sürecinin ardından, 11 Mayıs 2012 tarihinde belirlenecek olan finalist proje ekipleri, Yıldızlı Projeler Yarışması’nın yenilikçi jüri yapısı ve somutlaşmış üniversite-sanayi işbirliği sayesinde, Sanayi Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi’nden yararlanmak için rakiplerinin bir adım önüne geçmiş oluyor.
Yıldızlı Projeler Yarışması’nda diğer yarışmalara göre göze çarpan en büyük farklılık, proje seçimini Bilim Kurulu ile Sanayi Kurulunun birlikte yapmasıdır. Başarılı sanayicilerden oluşan Sanayi Kurulu ve üniversitelerin gözde akademisyenlerinden oluşan Bilim Kurulu sayesinde, üniversite-sanayi işbirliği için somut bir adım atılmış olacaktır.
Finale kalan projeler; 27 Haziran 2012 Çarşamba günü gerçekleştirilecek final gününde; düzenlenecek olan proje sergisinde sergilenecek, sanayici ve akademisyenlerin değerlendirmelerine sunulacaktır.
27 Haziran 2012 günü; sanayinin sorunlarını ve ihtiyaçlarını kavramış, üniversite olanaklarını etkin kullanmış, yenilikçiliği ve yaratıcılığı tüm proje süreci boyunca içselleştirmiş olan en başarılı üç proje ödüllendirilecektir. Birinciye 15.000 TL, ikinciye 3.000 TL, üçüncüye 2.000 TL para ödülünün yanı sıra; dereceye giren projelerden önceliği sıralama olmak şartı ile bir projeye 2 yıl YTÜ Teknopark'ta açık ofis imkanı sağlanacaktır.
Yıldızlı Projeler Yarışması geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de 5 ana kategoride düzenlenecektir. Bu kategoriler;
· Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Verimliliği ve Kalitesi
· Mekatronik, Robotik ve Otomasyon Uygulamaları
· Elektronik ve Haberleşme Uygulamaları
· Yazılım ve İnternet Uygulamaları
· Mekanik, Malzeme ve İmalat Uygulamaları
Proje başvuru alım sürecinin ardından, 11 Mayıs 2012’de belirlenecek olan finalist projeler arasında olmak, alacağın eğitimler ve profesyonel danışmanlar eşliğinde "Geleceğin Girişimcileri" arasında yer almayı sen de istiyorsan

Unutmayın, başvuru için son tarih 27 Nisan!

YTÜ IEEE Yıldızlı Projeler Yarışması | Facebook
Yıldızlı Projeler (@ytuieeeypy) Twitter'da

42953310150618996920982.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,977
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst