Yer altı kablo döşeme hk. yardım lazım

krhnby

Üye
Merhaba, sitenin trafo köşkünden elektrik altyapı bağlantısını yapacağız ama binaya gireceğim nokta için dönüş vermem gerekiyor. Fakat şu an ilk olarak koruge boru döşeyip daha sonra kabloları çekeceğim. Dönüş kısmını nasıl yapacağımı bilemiyorum. Menhol koymayı düşündüm ama kot farkından dolayı yaklaşık 2 mt kazı yapabilirim ve 2 adet 3x120+70 NYY kablo çekeceğim dönüşlerde vs. kalınlıktan dolayı problem olabilir. Uygulama örneklerini aradım fakat tek bulabildiğim düz hat boyu kablonun toprağa yatırılarak çekilmesi idi. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba, dönüş ten kastınız nedir. Kaç derecelik bi açı söz konusudur. 2 m. Kazmak neden? Kablo kanalı derinliği en fazla 80 cm. Olur. Ama genel bir cevap vermek gerekirse; bu gibi durumlarda menhol yapılır. Menhol yapilamadiginda kum ile dolgulu, gerektiğinde kolay açılabilecek bir kanal doldurma yapılır.

Daha kolay anlatabilmek için kabaca çizdim. Diğer parsel sınırından kazarak geleceğim.Yol üzerinde olan kısım dükkan ve altında depo var. 2 bloğun kablosunu götüreceğim. Beton döküp bu kısmı hazırlamak istiyorlar fakat kabloları çekemem şu an. Bu sebeple boru atıp güzergah hazırlayacağım. Fakat koruge boru bildiğim kadarıyla esneyip dönüş almıyor. Bu dönüş kısmını nasıl halledebilirim.
resim_2025-04-07_110202520.webp

Daha kolay anlatabilmek için kabaca çizdim. Diğer parsel sınırından kazarak geleceğim.Yol üzerinde olan kısım dükkan ve altında depo var. 2 bloğun kablosunu götüreceğim. Beton döküp bu kısmı hazırlamak istiyorlar fakat kabloları çekemem şu an. Bu sebeple boru atıp güzergah hazırlayacağım. Fakat koruge boru bildiğim kadarıyla esneyip dönüş almıyor. Bu dönüş kısmını nasıl halledebilirim.
Ekli dosyayı görüntüle 115212

Trafonun AG panosundan yapı bağlantı hattı olarak yeni kablo tesis edilecek anladığım kadarıyla. Bu kablonun yapı bağlantı hattı projesine göre tesis edilmesi gerekiyor. Dağıtım şirketine yapı bağlantı hattı projesini onaylatın ona göre güzergahını vs. belirleyin. Aradaki yolun bu şekilde kazılmasına müsade edilmez. Yol geçişleri korege boru içerinde 1metre derinlikte ve en kısa olacak şekilde yapılmalı. Yani yolu çapraz değil direk karşıya geçecek şekilde kazıyı yapmanız gerekiyor. 3x120 nyy kabloyu çekmek kolay bişey değil. hele ki dönüş var ise. Boru içerisinde kılavuz bırakabilirsiniz belki işe yarar eğer çok uzun mesafe değilse.

Bu proje işlerinden anlamam ama
En iyisini dağıtım şirketi ilgili yerin mühendisleri bilir . ( Onay yeri !!! )

1. Blok neresi ? ve 1. blok kablosu projesi çizimi ? ( nereden götürülmüş )

Elk . dağıtım firması büyük ihtimalle çapraz kablo döşenmesine izin vermez .

resim_2025-04-07_110202520.webp

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Merak ettiğim bir konu daha var. Hücreden direkt bağlantı yapılacak bu projede fakat iç tesisat projesinde kofre gözüküyordu. Hangi durumlarda kofreyi kaldırıp tesise direkt bağlantı yapabilirim

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Merak ettiğim bir konu daha var. Hücreden direkt bağlantı yapılacak bu projede fakat iç tesisat projesinde kofre gözüküyordu. Hangi durumlarda kofreyi kaldırıp tesise direkt bağlantı yapabilirim

Bağlı olduğunuz elektrik dağıtım firmasının mühendislerinden fikir alış verişi yapmanız .
Projenizi tamamını yayınlamanızda yarar vardır .
Arkadaşların yorumların beklemeniz .

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,234
Son üye
Osman Dere

Yeni konular

Geri