Yeni S7-1200 bağlantı sorunu?

umittunc

Üye
Katılım
22 Mar 2018
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba herkese ,
Benim elimde yeni bir PLC var AC-DC-Rly 1214C V3.0 ben bu plc'ye bağlanamıyorum bir türlü İP atayamıyorum ne yapmam gerekiyor accessible devices boş dönüyor başka ne yapabilirim ?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

biraz daha ayrıntı bilgi vermen gerek cpu model versiyon
tia portal versiyon
hata gelen ekran görüntüsü gibi.
yukarda program çekme ile ilgili bir link var s7 1200 de aynı yardımcı olur inşallah
 
pg/pc de tcp/ip seçeneğini seçmeniz gerekiyor.onu seçtiğinize emin misiniz ?

plc nin içinde program yok ise ve işk defa yeni program yüklenecek ise , tia portaldan add a new device kısmında seçtiğin cpu nun versiyonunu belirmenen gerekiyor.

üçüncü bir seçenek olarak , add a new device kısmında undefined cpu yu seç.Proje oluştuğunda cpu nun olduğu kısımda detect yazısı çıkacak onu seç bakalım bulacak mı ?
 
Tekrar Merhabalar cevaplarınız için teşekkürler.

Bahsettiğim PLC S7-1200 AC-DC-Rly 1214C 6ES7 214-BG31-0XB0

İlk defa bağlanılacak fakat PLC'de bağlantı sorunu yaşıyorum hiç göremiyorum ilk başta ne yapmam gerekiyor ne tür konfigürasyonları gözden kaçırıyor olabilirim accessible devices boş dönüyor automation tool'da da bulmuyor.daha önce böyle bir sorunla hiç karşılaştınız mı yani neden böyle olur acaba? şuan plc'de ip yok plc'de
 
Yöntem 1 Ethernet haricinde ağ seçeneklerinde bağdaştırıcı varsa onları kapat wifi gibi. Ethernette de manuel ip mi verilmiş onu kontrol et otomatik ip alsın
Yöntem 2
Servislerde discovery gibi bir siemens servisi var o çalışıyor mu onu kontrol et
Yöntem 3
Benim başıma yöntem 2 de ki sorundan dolayı görmüyordu. Tia portal 13 kuruluydu 14 kurdum düzeldi. Ya 14 kurmayı yada 13 ü faklı bir pcye kurmayı deneyebilirsin
 
Teşekkürler ilk fırssatta deneyip döneceğim size
 
S7-1200 Hareket Kontrol teknolojisinin geçersiz sürümü (CPU tarafından desteklenen minimum sürüm V3.0'dır), hocalarım bu hata ne oluyor bilen birileri varmı?
ve sürümü nereden bula bilirim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,648
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst