Yeni lamba fikri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan e27duyu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

e27duyu

Üye
Arkadaşlar iyi günler bugün sizlere üstünde düşündüğüm bir lamba fikrinden bahsedeceğim. Xenon ve Kripton atomlari grafen ile sabitlenmiş halde ve uygun bir frekansta rezonansa girerek titriyrolar. Normalde 683 lm sınırına takılırken burada xenon ve kripton atomlarinin bağları pikogram seviyesinde azaldığı için örmegin 1 watt ile 1000 lumen elde edilebilir. Çünkübu sistemde elektrik sadece rezonansı başlatmak ve atomların pikogram seviyesinde dönüşümünü yapmak için kullanılıyor.( Tabi yine bu sınıra takılır ama asıl güç atomların bağlarından gelir) Crı belilemek icin yapay Altın yapay Altın Katalizörü kullanılır ve fotonmar daha doğmadan kontrol edilir.( Bu şuanda mümkün değil) Sistemin dışı yapay elmas ile korunur. Sürücü içine gömülü olan sezyum ve Stronsiyum atomları jse sistemi dengede tutar. Ömür olarak ise sistem de yilranacak parça olmadigi dan dolayı Sürücü hariç gayet uzundur. Çünkü atomlar pikogram seviyesinde bağlarını kaybetmesi cok uzun zaman alır. Bu şuanki teknoloji, fizikle mümkün degil bunu biliyorum. Benim amacım böyle bir şey gelecekte olabilir mi veya olsaydı nasıl olurdu diye size sormak için yazdım. Görüşlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum

Son düzenleme:
Arkadaşlar iyi günler bugün sizlere üstünde düşündüğüm bir lamba fikrinden bahsedeceğim. Xenon ve Kripton atomlari grafen ile sabitlenmiş halde ve uygun bir frekansta rezonansa girerek titriyrolar. Normalde 683 lm sınırına takılırken burada xenon ve kripton atomlarinin bağları pikogram seviyesinde azaldığı için örmegin 1 watt ile 1000 lumen elde edilebilir. Çünkübu sistemde elektrik sadece rezonansı başlatmak ve atomların pikogram seviyesinde dönüşümünü yapmak için kullanılıyor.( Tabi yine bu sınıra takılır ama asıl güç atomların bağlarından gelir) Normalde bu süreçte nükleer sınıfına girer ama sistem de Radyasyon yoktur Enerji ölçeği farklıdır Kütle dönüşümü nükleer mekanizma ile yapılmaz. E=mc² nin farkli hali yani. Crı belilemek icin yapay Altın yapay Altın Katalizörü kullanılır ve fotonmar daha doğmadan kontrol edilir.( Bu şuanda mümkün değil) Sistemin dışı yapay elmas ile korunur. Sürücü içine gömülü olan sezyum ve Stronsiyum atomları jse sistemi dengede tutar. Ömür olarak jse sistem de yilranacak parça olmadigi dan dolayı Sürücü hariç gayet uzundur. Çünkü atomlar pikogram seviyesinde bağlarını kaybetmesi cok uzun zaman alır. Bu şuanki teknoloji, fizikle mümkün degil bunu biliyorum. Benim amacım böyle bir şey gelecekte olabilir mi veya olsaydı nasıl olurdu diye size sormak için yazdım. Görüşlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum
Selamlar.

Çok iyi kurgulanmış bir fikir . Fakat mevcut yasalar ve gerçekler sadece fantezi olarak kalmasını istiyor!

Gelecekte böyle bir şey bulunursa bana göre buradaki başarı “yeni bir lamba” keşfinden ziyade “yeni bir fizik kuralı” olacaktır. Buna benzer bir örnek olarak “sonsuz enerji” kavramı verilebilir. Eğer birgün birileri bunu sağlarsa motorun ucundaki topak ampül e odaklanmaktan ziyade motorun sürekli dönüyor olması icat olacaktır düşüncesindeyim.

Sizinde söylediğiniz gibi Mevcut fizik yasaları çerçevesinde, şu an için söz konusu örnekte bahsedilen hadisenin vuku bulması mümkün görünmüyor. O yüzden ne bir hesap ne de bir somut fikir ortaya konulabilir düşüncesindeyim.

Selamlar.

Çok iyi kurgulanmış bir fikir . Fakat mevcut yasalar ve gerçekler sadece fantezi olarak kalmasını istiyor!

Gelecekte böyle bir şey bulunursa bana göre buradaki başarı “yeni bir lamba” keşfinden ziyade “yeni bir fizik kuralı” olacaktır. Buna benzer bir örnek olarak “sonsuz enerji” kavramı verilebilir. Eğer birgün birileri bunu sağlarsa motorun ucundaki topak ampül e odaklanmaktan ziyade motorun sürekli dönüyor olması icat olacaktır düşüncesindeyim.

Sizinde söylediğiniz gibi Mevcut fizik yasaları çerçevesinde, şu an için söz konusu örnekte bahsedilen hadisenin vuku bulması mümkün görünmüyor. O yüzden ne bir hesap ne de bir somut fikir ortaya konulabilir düşüncesindeyim.
Teşekkür ederim

Elektrikle atomları söyleminizde nasıl dönüştürülüyor?

Dönüşüm sonucu hangi element oluşuyor?

Normal koşulda atom çekirdeğine nötron bombardımanı yapılarak füzyon başlatılıyor. Siz 1 watt elektrikle nasıl nükleer reaksiyon başlatacaksınız açıkçası merak ettik? Bizi aydınlatırmısınız bu konuda?

Elektrikle atomları söyleminizde nasıl dönüştürülüyor?

Dönüşüm sonucu hangi element oluşuyor?

Normal koşulda atom çekirdeğine nötron bombardımanı yapılarak füzyon başlatılıyor. Siz 1 watt elektrikle nasıl nükleer reaksiyon başlatacaksınız açıkçası merak ettik? Bizi aydınlatırmısınız bu konuda?
Uygun bir Rezonans frekansı ile dönüşüm olur. GRL’de varsayılan şey çekirdeğe dokunmayan element değiştirmeyen
iyonlaştırıcı radyasyon üretmeyen
çok küçük, lokal ve kontrollü bir enerji salınımıdır.

Rezonans frekansı nedir?

Bunca nükleer santralde neden rezonans frekansı kullanılması mümkün iken daha zor nötron bombardımanı yöntemi kullanılıyor.

Rezonans bir titreşimdir. Bu rezonans ile nükleer reaksiyon nasıl başlar algılayamıyorum.

Screenshot_20260204_160846_Chrome.webp

Uygun bir Rezonans frekansı ile dönüşüm olur. GRL’de varsayılan şey çekirdeğe dokunmayan element değiştirmeyen
iyonlaştırıcı radyasyon üretmeyen
çok küçük, lokal ve kontrollü bir enerji salınımıdır.

Bu tanım o zaman nükleer bir bozuğum değil. Yanlış tanımlama yapmayalım.

Çekirdeğe dokunmayan element değişmeyen bir olay nükleer değildir.

Eğer bir maddeye enerji verip ışık ışınım alıyorsanız bu bir lamba olur. Bu zaten bilinen bir durum. Lamba tiplerine göre değişik uygulamalar var. Anlatımınız florasan tekniğine benziyor.

Arkadaşlar iyi günler bugün sizlere üstünde düşündüğüm bir lamba fikrinden bahsedeceğim. Xenon ve Kripton atomlari grafen ile sabitlenmiş halde ve uygun bir frekansta rezonansa girerek titriyrolar. Normalde 683 lm sınırına takılırken burada xenon ve kripton atomlarinin bağları pikogram seviyesinde azaldığı için örmegin 1 watt ile 1000 lumen elde edilebilir. Çünkübu sistemde elektrik sadece rezonansı başlatmak ve atomların pikogram seviyesinde dönüşümünü yapmak için kullanılıyor.( Tabi yine bu sınıra takılır ama asıl güç atomların bağlarından gelir) Normalde bu süreçte nükleer sınıfına girer ama sistem de Radyasyon yoktur Enerji ölçeği farklıdır Kütle dönüşümü nükleer mekanizma ile yapılmaz. E=mc² nin farkli hali yani. Crı belilemek icin yapay Altın yapay Altın Katalizörü kullanılır ve fotonmar daha doğmadan kontrol edilir.( Bu şuanda mümkün değil) Sistemin dışı yapay elmas ile korunur. Sürücü içine gömülü olan sezyum ve Stronsiyum atomları jse sistemi dengede tutar. Ömür olarak jse sistem de yilranacak parça olmadigi dan dolayı Sürücü hariç gayet uzundur. Çünkü atomlar pikogram seviyesinde bağlarını kaybetmesi cok uzun zaman alır. Bu şuanki teknoloji, fizikle mümkün degil bunu biliyorum. Benim amacım böyle bir şey gelecekte olabilir mi veya olsaydı nasıl olurdu diye size sormak için yazdım. Görüşlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum
dogrulugu hakkında yorum için derinlemesine araştırmam gerekir ama saçma bile olsa bu yolda devam et çocukken kendime hazırladığım projeleri okuyor gibi oldum imkansızı hayal et Allah sana en mümkününü sunar

Bu tanım o zaman nükleer bir bozuğum değil. Yanlış tanımlama yapmayalım.

Çekirdeğe dokunmayan element değişmeyen bir olay nükleer değildir.

Eğer bir maddeye enerji verip ışık ışınım alıyorsanız bu bir lamba olur. Bu zaten bilinen bir durum. Lamba tiplerine göre değişik uygulamalar var. Anlatımınız florasan tekniğine benziyor.
GRL varsayımında Gaz/plazma içermez Serbest elektron akımı yoktur Atomlar yer değiştirmez( grafene tutturulmuş haldedir)
Işık, atomların rezonans tepe noktasında, lokal ve yönlendirilmiş şekilde ortaya çıkar. GRL varsayımında: çekirdek değişmez
proton / nötron yerinden oynamaz
radyasyon yok
transmutasyon yok Enerji:
atom bağlarının lokal faz düzeninden
çok küçük (pikogram ölçeği) kütle farklarından gelir

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran