YARDIM! 220 v ac'yi 5 v dc'ye çeviren bir tasarım

oguzefe

Üye
Katılım
15 Haz 2011
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
33
Konum
İZMİR
220 v ac'yi 5 v dc'ye çeviren bir tasarım nasıl yaparım trafolu olcak ama. şimdiden teşekkürler abilerim :)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Öncelikle 220 voltu,devreden çekeceğin güce göre seçilmiş bir trafodan uygun değere indireceksin. Sonrasında da ac-dc devreler var birkaç çeşit onlardan kendine uygun olanı seçip devreni tamamlayacaksın.
 
kullanacağım entegreleri yazabilirmisin abi
 
trafoyla 10 volta sonra köprü diyotu ve 7805 bağladığımızda 5 volt dc olur dimi
Teorik olarak olur ama pratikte okadar kolay değil. Çekeceğin gücü iyi bilip ona göre belki 8 volta düşürüp ondan sonra 7805 e vermen gerekcek belki dahada aza düşürüp sonra 7805 vermen gerekecek. 5 voltla arasında nekadar fark olur ve sistemden nekadar fazla güç çekilirse 7805 hem ısınır hemde voltaj düşümü yapar. Bunları hesaplamak lazım
 
sınav sorusu buda o kadar detay vermesenizde olur yan matemetiksel olarak o kadar önemli değil aslında trafo sonra doğrultucu köprü diyot sonra gibi bi sıralama şeklinde yazarsanız çok sevinirim :)
 
o zaman sıralama trafo, köprü diyot, filtre kondansatörü ve gerilim regülatörü
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,977
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst