Yardım-Yağmur Yağdığında Çalişan Motor

P_A_L_A

Üye
Katılım
19 Ağu 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar . Ben Fen Bilimleri öğretmeniyim. Çocukluğumda tamirci yanında çıraklık yapmişliğim var. Bu nedenle sahip olduğum az bilgi sayesinde ortaokul seviyesindeki öğrencilerimin elektronik devreler ile ilgili basit projelerinde yönlendirme yaparak onlara yardımcı olmaya çalışıyorum.Ancak bugün bir öğrencim başlıkta belirttiğim konuda sorular sordu. Elimden geldiğince cevap vermeye çalıştım. Ancak çocukları doğru bir şekilde yönlendirmem gerekiyor. Neticede 5.sınıf okuyan öğrenciler arasında bu ve benzeri faaliyetlerde uğraşan öğrenci çok nadirdir. Bu nedenle onlara yardımcı olmalıyım.

Şimdi çocuğun isteği şu: Yağmur yağinca çalışan motor. Anladığım kadarıyla yağmur yağmaya başladığında motorun dönmesi ile birşeylerin üstünü örtecek sekilde bir branda ya da tente tasarlamayi amaçlıdır.

Ben basit düzeyde bir yağmur sensörü motor ve güç kaynağı ile yapabileceğini söyledim ancak yağmur sensörü ile anahtarlama yaptığı anda motor çok hızlı döneceği için bir de motor hız kontrol devresi lazım galiba.

Bu konuda çocukları doğru yönlendirecek bilgilere ihtiyacım var. Şema ve malzeme listesi şeklinde yardımcı olursanız çok sevinirim. Malzemeleri kendim alıp hediye etmek istiyorum...

Şimdiden vereceğiniz değerli fikirler için teşekkür ederim.
 
düşüncenız doğru
hzı ayarı için; kulanacagınız motor bildiğimiz 220 veya 380 volt AC motorsa, motora akuple reduktör (dişli gurubu) alabılırsıniz. Burada kullanacagınız hzı önemlı.
Küçük güç ise.arabaların cam sılecek motorları 12 veya 24 v. DC (akü ıle çalışır) işnizi görebılir. Bu deneme test oze bunu deneyebılırsınız.(akü yerıne 12 v. ve motor gücüne göre amperlı adaptör olur.
 
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Büyük ihtimalle küçük oyuncak motorları ile yapacaktır bu işi. Bu nedenle 9-12 V aralığında bir motor olacak. Yani adaptör yeterli. Paylaşmış olduğunuz son vedieodaki devre işini görecektir herhalde.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,917
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst