Yarış Simülatörü Kokpiti Yapımı

Katılım
23 Kas 2014
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba arkadaşlar high speed linear actuator motorlar ile yarış simülatörü kokpiti yapmayı planlıyorum. Amaç fiyat performans ürünü çıkartmak alüminyum profiller pahalı olduğu için onun yerine 30x30 demir profil kullanacağım zaten tam teşekküllü atolye mevcut abim yazılım mühendisi şuanda yurtdışında yazın tatile geliyor. Yazılım konusunda sıkıntımız yok fakat en zorlanacağım kısım sanırım elektronik kısmı ardino ile bu sorunları çözebileceğimi düşünüyorum. Size örnek bir video bırakıyorum. Link tıklayıp izleyebilirsiniz. Videoda görüldüğü gibi high speed linear actuator motorlar kullanılmış yanlış bilmiyorsam fakat bu motorlar çok pahalı ben ise alttaki görseldeki gibi 4 yumuşak scooter amortisörü ve 2 linear actuator motor ile bu sorunu ucuza çözebileceğimi düşünüyorum. Sizin bu konu hakkında görüş ve önerileriniz nedir ?

simulator.png
g29set.JPG
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Benim fikrim şöyle:Hazır bir tane pc kullanıyorsunuz,motorların hareketlerini hızlarını, mesafelerini,yönlerini vs pc yönetsin,arduino veya benzer kartlar rs485 ile herbir motoru kontrol etsin.Bir kartta pedal datalarını okuyup pc ye göndersin.Programı yorumlama kısmını pc yapsın.Yani pc haricindeki bütün cihazlar aptal cihaz olsun,sadece kendine verilen komutları işlesin.İşin türkcesi yazılımcıya Allah yardım etsin.Kolay gelsin.Güzel bir proje.Yapılırmı yapılır.biraz ugraşmak gerekir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,609
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst