yangın algılama sisteminin kontrol paneli ile ilgili yardım

merhaba
yangın algılama sistemleri iki türlü üretilir. Birincisi konvansiyonel algılama sistemleri; bu sistemlerde loop üzerinde dedektör ve butonların yerleri önemli değildir. sadece loop üzerinde dedektör ve butonların çalışması sistemin çalışması için yeterlidir. bu sistemde herhangi bir dedektörü söküp yerine aynı marka aynı model başka bir dedektör takarsınız sistem çalışmaya kaldığı yerden devam eder. bu sistem daha çok küçük mekanlar için kullanılır.
ikinci sistem sistem ise adresli sistemdir. bu sistemde her dektörün ve butonun bir adresi ve numarası vardır. bu adresler montaj esnasında panele bilgisayar yardımı ile yüklenir. sistemdeki her arızayı adres ve numarası ile panelden takip edebilirsiniz. bu sistemlerde arızalı parçalar bilgisayar yada markaya bağlı olarak bazı modüller vasıtasıyla adreslenerek yerlerine takılır. yani sadece parçayı getirip takmanız sistemi çalıştırmaz.
her markanın dedektör buton ve panelleri ayrı olup genellikle birbirleriyle uyumlu çalışmazlar sadece kendi ürünlerini takmak gerekir.
yazdıklarım yeterli olmazsa ayrıntılı bilgide verebilirim.eğer ankara yada yakınlarda iseniz sisteme bakarakta yardımcı olabilirim. saygılarımla

merhaba

demek ki biz paneli değiştirmek istiyorsak ya aynı marka paneli kullanıcaz, ya da başka bi marka seçersek dedektörleri de komple değiştirmemiz gerekecek. doğru anlamış mıyım?

teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst