Yangın Alarmı Hakkınd Bilinmesi Gerekenler

syonetmen

Üye
Katılım
22 Haz 2013
Mesajlar
23
Puanları
1
Yangın alarmı; alan içerisinde duman, ısıalgıladığında otomatik olarak tetiklenerek tehlikeyi sirenle haber veren,gözlem evlerine ve yangın söndürme teşkilatlarına sinyal gönderebilen, yangın tehlikelibir boyuta ulaşmadan bina ve içerisindeki kişilerin güvenliklerinisağlayabilmelerine yardımcı olan bir alettir. Güvenlik sistemleri konusunda gözardı edilemeyecek kadar önemli bir yere sahiptir. Yangın alarmları kullanımalanlarına göre çeşitli türlere sahiptir. Yangın alarm sistemlerinin enbilinenleri; adresli yangın alarm sistemi, konvansiyonel yangın alarm sistemi, siren,ısı artış detektörü, optik duman detektörü, panik butonu. Yangın adresli yangınalarm sistemi noktasal bazlı yangın alarm sistemidir.

Eğer bir mekan içerisinde birden çok noktayayangın alarmı konumlandırıp tek bir noktadan haber almak istiyorsanız konvansiyonel yangın alarm sistemininkullanılması gerekir.

Sirenler mekan içerisinde yaşayanların yangındanzarar görmemesi için uyarı amacıyla kullanılmaktadır.

Isı artış detektörleri çeşitli nedenlerle ısıartımı sonucu yangın çıkabilecek mekanlarda tercih edilmelidir.

Optik duman detektörü, yangın sonucu ortaya çıkanyoğun duman yığınlarını optik olarak tespit edip yangını haber verensistemlerdir.

Panik butonu veya kır-bas sistemleri ise tehlikeanında kişiler tarafından harekete geçirilerek yangın alarmının devreyegirmesini sağlayan sistemlerdir.

Yangın alarmı hakkında bilmeniz gereken en önemliözellik eğer ısıya yani ısı miktarına duyarlıysa o ısının ayarlanabilen cinstenolması gerekmektedir. Ayarlanamaz bir sisteme sahipseniz bazı durumlarda yanlışihbar alabilirsiniz.

Eviniz için kullanacaksanız duman detektörleri enideal seçimdir. Optik duman detektörü seçerken yine dikkat etmeniz gerekeninayarlanabilir olmasıdır.

Ayrıca unutmayınız ki her türlü yangın uyarısistemi aşırı paniğe neden olur. Yangın alarmı kullandığınız ortam çok fazla insanahizmet veren bir yapıysa yangın çıkışlarının belirgin olarak işaretlenmesiolası bir panik halinde kişilerin kolayca dışarı çıkabilmesi için gerekmektedir.Yangın alarm sistemi tüm güvenlik sistemleri içinde en önemli olanıdır.

kaynak: www.networkkamera.com
 
İsteyen olursa TSE nin yangin sinyalizasyon hakkındaki standartlarını içeren pdf dokumanı gonderebilirim .
 
yangın alarmı muhakkak önemli bir konu ama sistemi ve senaryoları devreye almak çok zor........birgün çalışan sistem iki gün dayanmıyor.......bence artık yangın alarmı daha profesyonel sistemlerle yapılmalı eleman sayısı gerekirse azaltılmalı....5 metrede bir dedektör olmamalı.....vs.vs.vs
 
EST3 sistemlerin senaryolarını yazıyorum düşündüğünüz gibi zor değil ayrıca bir sürü elemana gerekte yok bir panel üstünden diğer butun panelleri izleme ve kontrol edebilme yeteneğine sahipsiniz . Kurduğum sistemler 3000 -4000 arasi cihazların olduğu büyük projeler . Altyapısal kablolamada sorun olmadığı sürece herşey çok kolay gerçeten . Bugüne kadar karşılaştığım bütün sorunlar kablolama yüzünden olmuştur . Ayrıca programladığım sistemler su an 4 yıl oldu hiç bir problem yaşamadan hala çalışıyorlar .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst