syonetmen

Üye
Katılım
22 Haz 2013
Mesajlar
23
Puanları
1
[h=1]ALARM SISTEMI HAKKINDA[/h]
Bir güvenlik sistemi kontrol paneli başta olmak üzere olumaktadır. Kontrol paneli güvenlik sisteminin ana kompanentidir ve merkezi bilgisayar gibi hizmet gösterir. Alarm sistemleri olarak kablolu ve kablosuz modeller vardır. Evinizin,iş yerinizin veya istediğiniz bir bölgenin belirli yerlerinden çeşitli detektörler kontrol paneline bağlanır.Güvenlik sisteminiz kuruluysa ve detektörler herhangi bir problem algılıyorsa, kontrol paneline bir sinyal gönderirler. Kontrol paneli de otomatik olarak kendi iç kompanentleriyle uyarıcı siren sesleri veya isteğe bağlı oalrak alarm merkezini arayarak durumun rapor edilmesini sağlar.


1.Alarm Paneli:

Alarm sisteminin tüm fonksiyonlarini yönlendiren ve tüm ekipmanin bagli oldugu merkezdir. Tipine göre kablolu ve kablosuz olarak dedektörler ile haberlesebilir.Kullanılan Alarm sisteminde Çeşitli özellikler olabilir (alarm merkezi arama,Herhangi bir GSM veya Sabit numara arama gibi) bu özelliklerin kullanılmasını sağlayan kompanent Alarm panelidir.


2.Şifre Paneli:

Üzerindeki bütünleşik numaratör (numara tuşaları) sayesinde alarm sisteminin yönetiminin sağlanıldığı cihazdir. Alarmin kurulması, çözülmesi islemleri sifre paneli üzerinden yapilir. İsteğe bağlı olarak birden çok kisiye sifre verilebilir


3.Hareket Dedektörü (Pır Dedektörü):

Alarm Sistemenine bağlı olarak çalışan Isı yayan belli bir hacimdeki canlinin hareketini algilayan dedektördür. Evcil hayvan bulunan evlerde kullanilmak üzere tasarlanan, hayvan algilamayan modelleri gibi çeşitleride mevcuttur


4.Manyetik Kontak:

Kapi, pencere, havalandirma kapagi, sürgülü kapi ya da yerinden oynatildiginda sorun olabilecek her türlü esyada kullanılan kompanentdir. Manyetik kontak kullanilan tüm elemanlar(kapı,pencer,sürgü vs), açilmasi durumunda alarm paneline durumu bildirerek, alarm kurulu ise alarmi harekete geçirecektir ve iç kompanentler (dış siren veya iç siren) veya alarm merkezinden sinyaller alınacaktır.


5.Panik Butonu:

Acil durumlarda manuel olarak alarm vermek için kullanilir. Kullanildigi durumlarda alarm merkezine veya iç kompanentler (dış siren veya iç siren) direkt çagri yapilmasini saglar.


6.Gaz Dedektörü:

Ortama yayilmis gazlarin yogunlugunu algilar ve gaz kaçagi durumunda sistemi haberdar eder. Alarm sistemi kurulu degilse dahi 24 saat çalisir kurulu ise alaram paneliden uyarı sinyalleri yaymaya başlar.


7.Duman Dedektörü:

Ortamdaki duman yoğunluğunu algılayarak sistemi haberdar eder.Gaz dedektörü gibi 24 saat çalışır.


8.Sirenler:

Alarm aninda yüksek bir ses çikararak çevredeki kisileri uyarir. Harici ((Dış Siren) ve dahili (İç Siren) modelleri bulunur. Harici modelinin mekanin disina, görülebilecek bir yere yerlestirilmesi caydiriciligi artirir. Kablolu ise kullanılan alarm sistemi Kablosunun kesilmesi durumunda, mevcut aküsü devreye girer ve çalmaya devam eder.Herhangi bir saldırı için sabote Algılayan modelleride mevcuttur.Dahili modeli ise mekanın iç kısmına yerleştirilir.


kaynak: İp Kamera - Network Kamera
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,178
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst