Yangın Alarmı İle Alarm Sistemleri Arasındaki Fark

cemabay

Üye
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba
Yangın ihbar sistemleri ile normal yangın, duman dedöktörü bulunan alarm sistemleri arasında bir fark varmıdır?

Taktıracağımız hırsız alarmında 5-6 adet duman dedöktörü varsa..Ayrıca yangın ihbar sistemine gerek varmdır? Teşekkürler.
 
merhaba. yangın alarm sistemi çok geniş bir sistemdir. basit bir yangın alarmında, yangın butonuna basarsın alarmlar çalar insanlar haberdar olur, bina tahliye edilir vs. fakat geniş kapsamlı bir yangın ihbar tesisatı yapacağım dersen bilgisayar desteği almalısın. (otomasyon)

şöyleki.
tesisatta kullandığın her bir dedektörün ve butonun adresleri vardır. bu adresleri programa işlersin. ( örnek 1234 boyahane, 9876 çihiller, 7201 yemekhane) hangi dedektörden alarm gelirse bunu bilgisayardan görebilir söndürmek için fıkıyeleri açabilirsin yada program dumanın devam etmesi durumunda kendisi açar. yada bu programı yöneten cpu dan sgala bağlantı yapıp itfaiye telefon numarasına adresini vererek yangın var diye bant kaydı dinletebilirsin.
kısaca hızlı geçtim. yukarıdada yazdığım gibi yangın ihbar sistemi geniş bir konudur.
 
arkadaşlar merhaba benten fire clas 200 marka yangın algılama paneli adresli sistem programlama kılavuzu lazım
 
Yangın algılama sistemlerinde kullanılan dedektörler 24V, hırsız alarm sistemlerinde kullanılan dedektörler 12V besleme alırlar. 4-kablolu veya 2-kablolu olarak da değişebilirler.

Konvansiyonel sistemlere aslında benzer mantıkla çalıştıkları için ve hırsız alarm panelleri daha ucuz olduğu için, bazı insanlar yangın alarm paneli kullanmak yerine hırsız alarm paneli kullanmaktadırlar. Maliyeti düşürmek için sektörde var olan bir ürünün kullanılmasını engelliyorlar ki bu da bence son derece yanlış bir uygulamadır.

Saygılarımla,
 
taktıracağınız alarm panelinde duman veya ısı dedektörü varsa ayrıca yangın alarm sistemi taktırmanıza gerek yoktur ama işletmeniz yanıcı madde yönünden hassas ise ayrıca kurulması daha mantıklıdır.
Ayrıca yangın sistemlerinde kullanılan kablolar yanmaz olmalıdır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,002
Son üye
enginyayl

Yeni konular

Geri
Üst