Y ekseninde servo

system16

Üye
Katılım
21 Şub 2009
Mesajlar
308
Puanları
1
Yeni yapacagimiz cnc router da y ekseninde gorselde ki servo motoru kullanmak istiyorum.. nette ve forum da net bilgi bulamam.. mach3 kart kullanacagim x v z ekseni yine step motor olacak.. servo surme konusunda bilgi verebilirmisiniz ?
Original-Delta-750W-AC-Servo-font-b-Motor-b-font-Drive-Kit-0-75KW-Servo-System.jpg
 
Bunun bir üst modeli A2 serisinden 3 adet kullandım. Enerji, enkoder ve motor bağlantılarını yaptıktan sonra cn1 konnektörünün pulse pin girişine mach kartının clk sinyalini /pulse pin girişine gnd, sign pin girişine dir sinyalini ve /sign pin girişine gnd bağlayıp p1-15, p1-16, p1-17 parametrelerini 0 ve p2-36 parametresini 1 yaparak step motor gibi kullanabilirsiniz. Sistemin mekanik özelliği olan atalet oranını hesaplayarak ilgili parametreye girmekte veya autotuning yapmakta fayda var. En son olarak da mach3 rampa ayarları yapmak gerekli. Bir deneyin takıldığınız yerde tekrar yazın.
 
@ismailoynar tek eksende servo diğerlerinde step kullanmam sıkıntı çıkarır mı hareket esnasında ? Servo nun step e göre artısı nedir ?
 
servo motorda adım kaçırma gibi bir durum olmaz. 100 adım git dediğinizde 100 adım gider. Step motora 100 adım git dediğinizde ne kadar gittiğini bilemezsiniz. servo motor 0 ile 3000 devir/dak arası aynı torku verir step motor 0 ile 300 devir/dak arası. Yani servo daha hızlıdır. 2 eksen enterpolasyon işlemlerinde bir eksen step bir eksen servo hassasiyeti bozabilir. Kontrol sistemi iki eksene sinyal gönderirsek her eksenin aynı gecikmeyle konumlama yaptığını kabul eder. Ancak step ve servoların gecikmeleri aynı değildir sanırım. Birisi adım attığında diğeri adım atmamış olabilir. Bu da hassasiyeti bozabilir ancak bu ne kadar önemli bir hata olur bilemiyorum.
 
Bilgiler icin saol.. seni en kisa surede yine rahatsiz edeceğim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst