Yıldız üçgen kumanda şeması

ibrahim_ky

Katılımcı Üye

Yukarıdaki şemada motora ilk önce UVW uçlarına ilk önce faz gelip ardından yıldız bağlantı yapıyor aslında şemada bakınca ikisi aynı anda gibi oluyor fakat motor gücünü ve mesafenin de uzun olması olasılığını katınca kısa devre yıldız oluncaya kadar kablo mesafesi problem çıkarabilir mi. Hemen olmasada bir süre sonra da olabilir mi?

Bu yukarıdaki şemada ise ilk önce yıldız bağlantı yapılıyor ardından hazır olunca motor gerilim uygulanıyor kablo mesafesi burada problem yaratmayacağı varsaya bilirmiyiz?

Sizce en doğrusu hangisi olmalı farklı bir şema varmıdır yıldız üçgen kontrol rölesinden hariç

Merhaba, benim bildiğim ve hep uyguladigim sema birinci şekildeki kontaktör lerin c olarak isimlendirildigi semadir. Diğer semada çalışır. Kablo mesafesinin bunlarla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Pek bir şey fark etmez gibi geldi bana

İlk m çektiğinde motora uvw uçlarına 3 faz gidiyor diyelimki motor 50mt mesafede ve zxy kısa devre olması için panoya doğru bir mesafe olacağı için çok kısa sürede olsa boşta kalıyor zxymuçları diye düşünmüştüm

Merhaba, şemalarin ikisinde de hem ana kontaktör hem de yıldız kontaktörü aynı anda çekiyor. Kaldı ki sizin dediğiniz gibi bir süre sonra yıldız bağlantı gerçekleşiyor olsa bile motorun sağlıklı çalışması bakımından bir sorun olmaz. İsterse 10 saat sonra yıldız bağlantı gerçekleşsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…