Yıldırım düşünce bilgisayarım sesli çalışmaya başladı

ercn23

Üye
Katılım
15 Mar 2011
Mesajlar
8
Puanları
1
Forumda yeni olduğum için konuyu buraya açtım. Benim sorunum şu: Geçen hafta bulunduğumuz mahalleye aşırı derecede yağmur yağdı ve şiddetli bir gürültüden sonra elektrikler gitti. o esnada benim bilgisayarım acil bir işten dolayı açıktı. O günden beri evin bütün prizlerinde deneme rağmen kasa fanından aşırı ses geliyor. tamirciye götürdüm orda denedik hiç ses çıkmadı. Ayrıca fanın bozulmadığınıda söyledi ancak evdeki prizde takınca çok hızlı çalışıyor. Fanı açtım temizledim üstünde 230 w yazıyor. Elektirik idaresinide aradım onlarda verilen akımın 230w olduğunu söylediler acaba sorun nerededir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Evine gelen ve evin iç tesisatında ki voltajın ölçülmesi gerekir.
Syg.
 
bence sorun power güç katında eğer pc çaliştiktan bir süre sonra yani ısındığında ses devam ediyorsa rahatsız edici bir ses değilse idare et ama yoksa yenısı 20tl civarında değiştirin gitsin. Enerji kesilmesiyle alakalı bir durum olduğunu düşünmüyorum öyle bir durum söz konusu olsa pc niz hiç çalişmaz yada farklı bir sekilde arıza verir
 
ses çalışınca başlıyor ve sürekli devam ediyor. daha önce hiç çıkmıyordu hocam ayrıca iki ayrı bilgisayarcıya götürdüm şehir merkezinde orda taktık ama hiç ses çıkmadı eskisi gibi. buzdolabının fanıda yandı. ayrıca bilgisayarımın ekranında da önceden olmayan bir titreme başladı.
 
prizlerdeki gerilimi ölç... birde toprak hattı devreden çıkmış mı bak...
 
Arkadaşlar yokmu bir fikri olan. Mesela voltaj düzenleyici üçlü prizlerden alsam işe yararmı?
 
ilk olarak geçmiş olsun diyorum bilgisayarınız komple gitmemiş. Anladığım kadarı ile bulunduğunuz bölgenin güç kalitesinde problemler var.Bilgisayar ekranınız daha önce de titreme yapıyor muydu?Ayrıca dağıtım şirketlerine kalsa herşey mükemmel kendi evimde 210-215V ölçüm yaptığım çok zaman oldu. Fanınızında aşırı ses çıkarmasının sebebi yüksek gerilim veya gerilim salınması ( flicker etkisi) olabilir.
 
aynen hocam aradım ölçtük normal dediler ama pek inanmadım ama ne gelirki elden. peki bunun bir çaresi yokmu. daha önce titreme ve ses yoktu. başka mahallelerdeki bir iki arkadışın evinde denedim yine ses yok
 
arkadaşlar yardım lütfen artık çekilmez oldu bilgisayarın sesi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst