Yüksek Voltaj

Zenanli

Üye
Katılım
6 Nis 2017
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba,
Geçen hafta yaşadığımız ilginç bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Aileme ait Harici uydu alıcılı LedTv'nin arkasında meydana gelen kıvılcım sonrası; uydu alıcısı, Led Tv, LNB çalışmamaya başladı. Aynı günün sonunda başka daireye tesadüfi Tivibu bağlantısı yapmaya gelen servisten ricamız üzerine yapılan kontrolde LNB'nin yandığı belirtildi ve Ayedaş'a haber verildi. Sonraki gün TV ve uydu cihazının da aynı şekilde yandığını öğrendik. Arıza tespiti yaptık fakat yüksek maliyet nedeniyle, dahili uydu alıcılı yeni TV almayı uygun bulduk.
Ayedaş tarafından, kendilerinden kaynaklanan sorun nedeniyle cihazların zarar gördüğünü ve zararın karşılanacağı belirtildi.
Operasyon merkezine istenilen evrak ve faturalarla başvurmamız istendi, fakat arıza başvurusunda babam adına ben bulundum kendisi şehir dışında olduğundan dolayı ve yeni TV'yi ben almak zorunda kaldım kartımla.

Konu hakkında benzer sorun yaşayan oldu mu ve ayrıca voltaj kaynaklı olduğunu düşündüğüm bu sorun anten LNB'ye kadar nasıl etki etti henüz anlamış değilim.
Ayrıca 1 adet diseqc arızalındı ve 3 adet de lamba patlamıştır.

Tv'nin anakartı HDMİ girişinden yanmış, sanırım herşey uydu cihazı ile başlamış, yarın aynı markalı LNB ve uydu cihazını yetkili servise verip arıza rapor talep edeceğim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Basvuru sonucun olumsuz olacak. Ayedasın sana diycegi civarda en az bu şekilde 10 arıza olaması gerek. Diyecek ve paranı alamıcaksın
 
Bakalım zararınızı karşılamak için ne kadar ödeyecekler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst