Yüksek gerilim hattı altında işletme önlemleri nelerdir?

hadida

Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
36
  1. Değerli arkadaşlar. herkese çok selamlar. benim soruma bir çözümü yada önerisi olan arkadaşlar umarım çıkar. sorun şu ki: yüksek gerilim hattı altında bir depo var ve üstü açık. depo etrafı "boya ile izolasyon yapılmış sac paneller" ile çevrili. yani duvarlar boyalı sac ile yapılmış. depo içinde çelik konteynerler var. yağmur veya çiseli havalarda sac duvarlar elektrik ile yükleniyor muhtemelen konteynerlerde (kış ayında depo boştu ve sadece duvarlar vardı, satın alım için gözlem yapıldığında arklar tespit edildi, konteynerler ve diğer çelik malzemelerde yeni geldi depoya ) yüklenecektir ve küçük arklar oluşuyor temas halinde. bu depo için alınabilecek önlemler neler olabilir. benim aklıma depo çevresine 2 adet paratoner tarzında demir kazık yapıp toprağa aktarmak geldi ama pek tatmin etmedi. yani çarpılma tehlikesi yaşanma ihtimali yüksek. manyetik alan ve oluşturduğu etkileri bende ölçmedim ve bilmiyorum. depoda ağırlıklı çelik malzemeler stok olacak ve ihtiyaç halinde yükleme-boşaltma olacağından, yağmurlu havalarda bu iş büyük risk getirebilir. önerileriniz,tecrübeleriniz,bilgilerinize ihtiyacım var. şimdiden herkese teşekkür eder, selamlar ederim. bu ara da teller ile depo arası mesafe 60 metre ile 90 metre arasında
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kardeş çok iyi topraklama yapi kiraz sorun çözülebilir ben trafo merkezinde calisiyorum.
 
paratoner koyarak işi çözemezsiniz iyi bir topraklama tesisatı ile sorun çözülür.

kuvvetli akım yonetmeliğinde yapılar ile yüksek gerilim hattı arasında olması gereken güvenli bölgeler belirtilmiştir ondan faydalanabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst