XLPE kablo eki

wolfyilmaz

Üye
Katılım
10 Kas 2008
Mesajlar
51
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba arkadaşlar;

1*150 XLPE Alüminyum Kablo ile 1*95 XLPE Bakır kabloyu birbirine eklemem gerekiyor. 1*95 XLPE ısı büzüşmeli ek mufu kurtarır mı bu eklemeyi yada ne önerirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşım merhaba
ısı büzüşmeli XLPE kablo ekleri ile çok rahat ekleme yapa bilirsin.
kolay gelsin
 
Bilmediğimden soruyorum alimünyum ile bakır ın birleşmesi mümkün mü kim mümkün müş. Ne gibi durumlarda böyle bir şeye ihtiyaç duyulur zorunluluktan mı kullanılır. akımın sağlıklı iletiminde ve yük tarafında sıkıntı olmaz mı ?
 
Standart XLPE kablo eki seti kullanacaksan onların içinden kalaylı bakır SKP ek mufu çıkar bununla ek yaparsan alüminyum kablo ek yerinden aşırı şekilde ısınır; sonrasını tahmin edersin. Bakır kabloyla alüminyum kabloyu eklemek için bimetal AL-CU ek muflarından ve sarı macun kullanacaksın. Elinde bu malzemeler yoksa geçici olarak kalaylı bakır ek mufuyla yapabilirsin.

Alüminyum kablo üreticilerinin tavsiyesi
Ek ve pabuçların kullanılmasında, iletken ,sıkmalı ek boru ve pabuç yuvaları önce ince bir zımpara veya fırça ile oksit tabakası temizlenmeli ve SARI MACUN sürülerek yeniden oksitlenmeye karşı korunmalıdır.


Butcher'in sorusuna gelince; ikisinin arasındaki fiyat farkı. Şantiyelerde, fabrikalarda güç kablolarında maliyetten dolayı artık alüminyum kablolar tercih edilmektedir.
 
Merhaba! Ben rüzgar gülünde çalışırıyorum
XLPE 630mm Al yer altı kablomuz var. Fazın biri patladı ve ek yapılacak. Kablo yet altında olduğu için çekip uzatma gibi bir şansımız yok. Mecburen araya xlpe kabloyla uzatma yapcaz. Sizce bu uzatma yapacagımız xlpe kaç metre olmalıdır??
Yani ek arası mesafe ne kadar olmalıdır
 
Ekleri rahat yapabileceğiniz kadar uzunlukta olması yeterli
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,862
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst