XLPE Kablo başlığı neden patlar?

siyah olan katman dediğiniz yarı iletken olacak yalıtkan değil..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
dahili başlık hariçte neden patlıyor anlamadım?
 
Slm ustalar.benim uzun zamandir anlamadigim bi mevzu var.Evlerdeki normal pirizlerde 1,5mm lik teller var.bunlar neden 2,5luk teller cekilmiyor konu maliyetmi yoksa olmasi gereken bu mu ?mesela 2,5luk tel cekilip sigorta 10A yada 13A takilsa daha saglam olmazmi?yada bu yapiliyomu? simdiden tesekkürler....
 
XLPE kablo başlığı patlamaz. Biz böyle öğrendik, böyle yapıyoruz 20 yıldır sıfır sorun sıfır hata ile çalışıyoruz...
Cikleti herkes çiğner roman kızının aldığı tadı kimse alamaz. İşi ehline bırakmalı...
 
Yeniden keşif yapmaya gerek yok tabiki.İşçilik hatası yoksa ve kablo su almamışsa bu uygulamalar asla patlamaz mümkün değil.1989 yılından beri sadece bu işle ilgileniyorum 10,36,52 kV binlerce ek ve başlık yaptım bir tanesi patlamadı anlatabiliyormuyum?
 
arkadaşım,başılık 2 nedenden patlar 1.kapasif etki geilim yükselmesi. bunuda parafud ile çözersin.
2. arkadaşlarında yazdığı gibi yarı iletken malzeme yalıtkan malzemeden soyulurken kalan siyah noktalar
 
Sn.KARTAL45,eminmisiniz?parafuduru olan ve karbonu iyi soyulmuş kablo patlamaz mı diyorsunuz.Eğer bu durumdada patlıyorsa ne olacak?
 
yarı iletken iyi soyulmazsa (temizlik vs)
stres tüpü unutulursa
stres bandı unutulursa
pabuç ve stres bandı arasındaki mesafe korunmazsa

PATLAR
 
arkadaşlar dikkat etmeniz gereken başka birşeyi daha hatırlatayım, özellikle bu işin içinden geldiğimden dolayı biliyorum; yeni yapılan tesisler için kablo sipariş edilir , denirki örneğin 190 mt. xlpe kablo. satıcı firmalardan çoğu bu gibi kabloları dışarıda stoklar ve çoğuda makaradan bir kısım kablo kestikten sonra kalan kısmın ucuna koruma tedbiri almaz. makara yağmurda karda güneşte kalır içine su girer nem oluşur. daha sonra başka bir siparişte bu kablo gönderilir. bundan haberi olmayan kişide montaj sırasında hemen kablonun ucunu soyar ve başlığı yerleştirir. sonra enerji verilir ve bir müddet sonra başlık patlar. oysa işçilik mükemmeldir malzeme son derece kalitelidir. ancak kablonun ilk 1-2 metresinde biriken nem kabloyu bir müddet sonra patlatır. bunu önlemek amacıyla kendiniz yapıyorsanız veya taşerona yaptırıyorsanız xlpe kabloların ilk 1-2 metresini kestiriniz. temiz görünüyor olmasına aldanmayınız.

bu dediğiniz ancak işi bilmeyen taahüt departmanlarının ve firmaların varolmasıyla vukuu bulabilir. Kablo mondatjı tamamlanndıktan sonra ön ısıtma testleri ve termal kamera testleri yapılmaktadır. en önemli sorun konik yarı iletken gibi elektrik alan eş potansiyel çizgilerinin yoğun bir şekilde zorlamasnına maruz kalan elemanın düzgün zımparalanmaması sonucu kısmi deşarj ile başlayıp ağçlanma daha sonrasında kısa devre /atlamama yapmasına kadar giden süreçtir.
 
Sayın tknsyn, linkini verdiğiniz bu videolara ulaşamıyorum. Zannedersem süre aşımından dolayı. Tekrardan vermeniz mümkün olabilir mi?
Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst