yarım volt fark yaratmaz, göm gitsin. hiç bir şey olmaz.Hem batarya şarj etme , hem modem besleme olarak diyorsunuz sanırım.
Peki bu batarya grubunun çıkışına xl6009 bağlamama gerek kalmıyor değil mi ? Ustam.

yarım volt fark yaratmaz, göm gitsin. hiç bir şey olmaz.Hem batarya şarj etme , hem modem besleme olarak diyorsunuz sanırım.
Peki bu batarya grubunun çıkışına xl6009 bağlamama gerek kalmıyor değil mi ? Ustam.
Bataryayı şarj ederken standart 12v 1a adaptör ile şarj etsem sıkıntı olmaz sanırım. 12.6v çıkışlı adaptör almak istemiyorum.Ne dersiniz ustamyarım volt fark yaratmaz, göm gitsin. hiç bir şey olmaz.
almayabilirsin ama pillerin sürekli 12 voltta kalır. bms çıkışı 12,6 volt ise sıkıntı olur pillerin sürekli yarı dolu durumunda kalır. bu durumda 12 volt adaptöre xl6009 bağlarsak 13 volt çıkış alabilir miyiz bilmiyorum. denemek lazım.Bataryayı şarj ederken standart 12v 1a adaptör ile şarj etsem sıkıntı olmaz sanırım. 12.6v çıkışlı adaptör almak istemiyorum.Ne dersiniz ustam
Buck/düşürücüler giriş geriliminin 1-2 volt altına, boost/yükselticiler de giriş geriliminin 1-2 volt üstünde gerilim verirler buna dikkat edilmeli. O yüzden buck/boost regülatör önerdim.almayabilirsin ama pillerin sürekli 12 voltta kalır. bms çıkışı 12,6 volt ise sıkıntı olur pillerin sürekli yarı dolu durumunda kalır. bu durumda 12 volt adaptöre xl6009 bağlarsak 13 volt çıkış alabilir miyiz bilmiyorum. denemek lazım.
ustam 3s kart için zaten 12,6 volt en üst sınır. pil başına 4,2 volt düşüyor ve şarj için yeterli sınır. daha yüksek voltaj bence sıkıntı yaratır. o yüzden modem adaptörü iyiye yakındır dedim. 1 volt deşarjda yese (ki 2,5 volta kadar yolu var) 9,6 volta düşene kadar besleme yapacak demektir. benim matematik bu kadar eksik fazla siz tamamlayın.Buck/düşürücüler giriş geriliminin 1-2 volt altına, boost/yükselticiler de giriş geriliminin 1-2 volt üstünde gerilim verirler buna dikkat edilmeli. O yüzden buck/boost regülatör önerdim.
Üstad, arkadaşımız, foruma üye değil, bizim "muhabbet" arkadaşlarımızdan, çizim bana ait.Bu öneriyi yapan arkadaşı tanıyabilir miyiz