Windows kullanıcılarına önemli uyarı!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Daha önce yüzlerce kez yama yayınlayan Microsoft, bu tek yama için kullanıcıları özellikle uyardı.



- Microsoft geçen hafta yayınladığı blog yazısıyla tüm kullanıcıları bir güvenlik açığına karşı uyardı. Windows XP, Win Vista ve Win 7 kullanıcıları bu yamayı kurmaları gerekiyor.

Windows'taki bu açık Uzak Masaüstü kullanıcıları için tehlike oluşturuyor. Windows PC'nizde uzaktan program çalıştırılabilir ve özel RDP komutlarıyla sisteminiz ele geçirilebilir.

İyi haber ise bunun üçüncü parti bir yazılım şirketinin yazılım geliştirdiği aşamada bulundu. Yani kısaca henüz kullanılmayan bir açık ve sadece Uzak Masaüstü açık olan kullanıcıları etkiliyor olması. Windows'ta Uzak Masaüstü özellikle değiştirilmediğinde kapalı olarak geliyor.

Daha iyi haber ise, yamanın çoktan hazır olması KB2621440 adıyla Windows Update üzerinden indirilebilir.

Not:Benim pc'im internette bağlı iken bu yamayı yani KB2621440'i otomatik olarak 14.03.2012 tarihinde indirmiş,yani sistemimde şu an var,şimdi kontrol ettim."Denetim masası-progr.indir/kaldır-güncelleştirmeleri göster" seçeneği ile bu son yamanın indirilip indirilmediğini ayrıca kontrol edebilirsiniz.Kolay gelsin.

Alıntıdır.Kaynak:

http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=323150
 
Windows tabanlı işletim sistemleri kendileri başlı başına bir açık zaten istedikleri kadar güncellme yapsınlar işi bilen istedği bilgisayara girip istediğini yapar
 
Eyvallah kardeşim
 
KB2621440 çok güzel bir windows açığıdır. windows xp ile gelen uzakmasaüstü bağlantısında olan bir açıktır. zone alarm gibi firewall programları o portları kapattığı için çok sorun değil ama normal kullanıcılar için tehlikeli. en güzeli ise uzak masaüstü özelliğini kapatmak.

Paylaşımın için çok teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,963
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst