Windows için C Edit Programı

gursedat

Üye
Katılım
5 Kas 2008
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar, forumda yazım olmamasına rağmen aktif takipçisiyim. Yazılımcı arkadaşlar varsa aramızda bi problemim var. C programlama dersi için *.c editleyen bi programa ihtiyacım var. Linux de bu işi yapmak çok kolay fakat windows kullancısıyım. Sun Microsystems 'in Virtual Box ını yükledim fakat, ram yeterli gelmiyor sanırım (512MB). Linux işletim sistemi yaratamıyorum. Nette taradım ama elime kayda değer hiçbirşey geçmedi. Şimdi bana projelerimi daha sağlıklı götürmem için C99 standardında C editleyen bi program lazım. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
nasıl bir şey istediğinizi tam anlayamadım ama devc++ herhalde işinizi görecektir.
 
Öncelikle yanıtın için çok teşekkür ederim.. Bende araştırmalarım sonucu ve arkadaş tavsiyesi ile Dev C++ da sonuca ulaştım. Benim problemim şu idi aslında biz okulda programlama işini (biraz da öğrenelim die sanırım ya da C en kolay orda yazılıyor.) Linux işletim sistemindeki belli başlı editorlarda yapıoruz. Mesela kullandıysanız Emacs ve Gedit gibi... Yakında proje ödevlerim başlıycak onun için sürekli okula gitmek yerine proje yi kendi bilgisayarımda yapmak için Windows da çalışan bi editor aradım ama C de çok yeni olduğum için biraz cahilliğime geldi. En mantıklısı Dev C++ gibi gözüktü bende şimdi onu kullanıorum.
 
MS Visual Studio denedinmi ?
 
Hayır denemedim. Şu bakımdan lisanslı programlara para vermek istemiorum. Yurt dışında olduğum için illegal program bulunduramıorum bilgisayarımda çünkü okuldayken bilgisayar okul network üne bağlanıyor. Daha basit bi şekilde edtilemek için Linux editorlar benzeri bi editor arıodum kendime sadece... buldum sayılır.
 
Daha iyisini buldum ustelik ucretsiz. NotePAD++ , c ve diger dilleri destekliyor.
 
Bütün derdin bumuydu ?
Notdefteri (notepad) her dosyayı açar hatta açılmayan ,desteklenmeyen uzantıları bile , birlikte aç /varsayılan program seç /browse dediğinizde notepad gösterirseniz artık her tıkladığınızda onunla açar,notepad++ e ihtiyaç kalmaz.
Daha bir iyisi,wordpad dir.unicode leri de tanır ve saklar-taşır. Nerede dersen windows nt nin içerisinde...
 
NotePad in bütün uzantıları açtığını biliorum. Fakat NotePAD de kod editlemek bir düz yazı metnine yazı eklemek gibi. Color Scheme özelliği olmadığı için editleme yapmak biraz eziyet oluyor, bir de C gibi parantezin herçeşidinin kullanıldığı programlama dilinde işler biraz daha zor oluyor.

Herneyse kod standardı C99 olan ve emacs bezneri bi editor bulmak dı.. Buldum.. Hani emacs gibi ama C99 stadardında mı yazıyor bilmiorum :)Cevapların çok teşekkür ederim. NotePAD++ birazcık incelediğim kadarıyla çok kullanışlı gözüküyor.

Bu arada basit bi editor arayan arkadaşlar için...

NotePAD++ 5.14

C, C++, Java, C#, XML, HTML, PHP, Javascript, RC file, makefile, nfo, doxygen, ini dosyası, batch dosyası, ASP, VB/VBS, SQL, Objective-C, CSS, Pascal, Perl, Python, Lua, Unix Shell Script, Fortran, NSIS ve Flash action script programlama dillerini destekleyen aynı zamanda bu diller ile, kodları ve fonksiyonları özel renklendirebilmesi sayesinde daha etkin çalışmanızı sağlar.

Yüklemek isteyenler için:

Notepad++ - Gelişmiş Metin Editörü

(Ücretsiz)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst