Wincc Sql Server - Visual Basic 6 haberleşmesi

hsaglam

Üye
Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhabalar
VB6 ile normal bir MS-Sql server'dan her türlü veriye erişebiliyorum ancak WinCC Sql server'a bugün aynı tekniklerle bağlanmayı denedim ancak olmadı.

Benim bildiğim WinCC SQL server, MS-SQL server üzerine kurulu olan bir yapıdır. (eklentileri mevcut tabiki) visual basic ile bu sql server'a bağlanmak da normal ms-sql servera bağlanmak ile aynı olması gerekir diye düşünüyorum. Ancak benmi yapamadım yoksa değişik ocx'ler falan mı kullanmak gerekiyor bilmiyorum.

Wincc sql server ile vb6 haberleşmesi konusunda tecrübesi olan arkadaşların bu konuda bilgi vermesi mümkünmü ?

Kolay gelsin iyi çalışmalar
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Herhangi bir OCX'e gerek yoktur. Örnek bir kod yazmaya vaktim yok şunu bir incele istersen;

Kod:
  ScreenItems("PW_Export_1").Visible = True  
  ScreenItems("PW_Export_2").Visible = True  

HMIRuntime.Trace vbCrLf & "DSN: " & sDsn & vbCrLf
	
	sDsn = "Catalog=" & sDsn & ";"
	sCon = "Provider=WinCCOLEDBProvider.1;" & sDsn & "Data Source=" & sServerName &"\WinCC"			   
    
    Set conn = CreateObject("ADODB.Connection")
    conn.ConnectionString = sCon
    
HMIRuntime.Trace "ADO DB conection string: " & conn.ConnectionString & vbCrLf
    
    conn.CursorLocation = 3
    conn.Open    
    
    Set oRs = CreateObject("ADODB.Recordset")
    Set oCom = CreateObject("ADODB.Command")
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sql server management studio express programını indirip. Bilgisayarda bulunan tüm data base'lere bağlanıp datalarını görebilirsiniz. Bu program ücretsizdir. Bununla bağlandıktan sonra vb veya excel ilede bağlanabilirsiniz.
 
Rudes verdiğin örnek için teşekkür ederim.
değişik bir bağlantı şekli olduğundan en kısa zamanda deneyeceğim. Ancak bu yapıyı kullanmak istemiyorum. En son çare olarak kullanabilirim. Çünkü yazdığım programlarda esneklik sunmak istiyorum. (değişik kullanıcılarla değişik yetkilerle bağlanmak gibi) Bu yapıda bu tanımlanamadığı için en son çare olarak kullanabilirim. O bakımdan ilgin için tekrar teşekkür ediyorum.

Sorunumu birkaç araştırma yaptıktan sonra hallettim. Aslında normal sql server bağlantısı ile aralarında bir fark yok. Normal yöntemle bağlanırken kurduğum bağlantı cümlesini WinCC sql de kullandığımda sadece "invalid use of null" hatası verdi (normal ms sql de bu hatayı vermiyordu) Bu sorunu da hallettim. Destek isteyen olursa bu konuda yardımcı olabilirim.

Fultek arkadaşımın ilgisine de teşekkür ederim. Ancak bahsettiği sql normal ms sql. Ona bağlanırken herhangibir sorun yaşamadığımı sorumda belirtmiştim. Buradaki sorun Wincc sql'e bağlanırken bir sorun yaşamıştım acaba bu normal sql den farklımıdır diye bir sorundu. Çok şükür hallettim. Yine ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum.

İyi çalışmalar
 
Merhaba bende benzer olarak TagLoging ile oluşturduğum DB ye bağlanma sıkıntısı çekiyorum. Gerçi halen araştırmaya devam ediyorum. Ancak araştırırken gördüğüm bu soru ile benimde sıkıntıma çare olabileceğini düşündüm.
Ben WinCC ile tagloging işlemini kendi işletmemizdeki Server üzerinde oluşturmak ve Bir Web arayüzü yazarak istediğim sorguları yaptırmak istiyorum.
Böyle birşey yapan veya bilgisi olan varmıdır?
 
merhaba arkadaşlar. wincc de raporlama nasıl yapılıyor. sql server kullanımı hakkında bilgi sahibi olan varsa, yardımcı olabilirseniz, sevinirim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,741
Kullanıcılar
449,969
Son üye
kdrtkn

Yeni konular

Geri
Üst