WinCC Scada hakkında (başlangıç)

Katılım
24 Eyl 2019
Mesajlar
65
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba, WinCC çalışmalarına yeni başlayacağım bu konuda pek bir bilgim yok. Aktif Tia portal kullanıcısıyım, tia portala hakimim fakat Scada tarafına yeni başlayacağım. Bu sebeple bir kaç sorum olacaktı sizlere:

-Bilgisayarımda kurulu olan Tia portalın sürüm bilgisine girdiğimde şöyle bir şey var:

Ekran Görüntüsü (73)_LI.jpg


Burada ki WinCC professional bilgisayarımda scada programının kurulu olduğu anlamına mı gelir yoksa bu farklı bir şey mi?

Eğer farklı bir durumsa bu, Wincc yi nerden nasıl indirip kurabilirim ?

Son sorum ise şu, Galiba wincc ücretsiz olarak crack vs. ile kullanılamıyormuş, her tag başına belli ücreti varmış bu durum doğru mu ?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bu linkte https://support.industry.siemens.co...ncc-runtime-professional?dti=0&dl=en&lc=de-WW wincc scada ile farklı konfigurasyonlar mevcut inceleyebilirsin.

Şu soruyu sormak istiyorum bende yardımcı olabilecek olan varsa,

Tia portal wincc professional ile ben tek kullanıcılı veya çok kullanıcılı scada sistemleri kurabiliyorken, wincc scada 7.5 (wincc explorer) programını neden veya hangi şartlarda kullanmak gerekmektedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst