wincc proje hatası

yavuzz

Üye
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
483
Puanları
1
wincc de yaptışım daha doğrusu yapmaya calıstığım projeyi grafk tasrımcısında çizip dökümanda yazdığı sekilde tag ayarlamalarını yapmama ragmen çalıstıramıyorum aranızda bu projeyi deneyen olmustur winncc 7 ile hazırlanan grafik resim bir kazan ve bunnu I/O ile yonetmek fakat ne zaman denesemhep ünlem işareti alıyoru işin çok daha garibi aynı bilgisayarda çizdiğim olusturduğum projeyi tekrardan acamıyorum acaba neden?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Unlem işareti o tag i plc den okuyamiyor demektir. Butun taglarda unlem varsa plc ile Scada haberleşmiyor demektir.
 
şu an için herhangi bir plc baglı değil sadece bilgisayar içinde simule etmeye calısıyorum daha yolunda basındayız.Anlamadığım herşeyi aynen yapmama ragmen bir türlü olmaması sanırım bir tag hatası var ama ne?
 
o wincc simulatorunu kullanmiştim, tekrar kontrol et yaptiklarini, birşeyi yanlış yapıyorsundur veya yapmıyorsundur.
 
wincc ile wincc flexiable arasında fark nedir?
 
-Wincc flexible siemens operator panellerinin yazilimi için kullanilir ve pc'den kontrol için de kullanılabilir (Wincc gibi).
-Wincc ise wincc flexible e gore çok daha gelişmiş bir kontrol yazılımıdır. sadece pc de çalışır.
 
wincc ile başlamak doğru bir tercih diyebiliriz sizce?
 
Simatic Manager ile başla, basit programlar yaz ve bu program ile wincc i simülasyon üzerinden haberleştir. Birde ögrenmek istiyorsan proje yapmayı dene, ögrenciysen bitirme projesini bu konuda al, ve bir otomasyon firmasında staj yap.
 
Simatic Manager başladım stajda basmühendis çoküstümüze düştü tuttu elimizden yürüyün dedi dediğiniz gibifak tefek programlar yazarka başladım fakat wincc ile plc olmadan nasıl scada kullancağımı bir türlü anlayamıyorum daha önce de bir çok yerdevijeo citect ile haberleşmey deneyenler vardı acaba çok basit bir ac kapakomutunu aynı zamanda wincc ile nasıl kullanabilirim elinizde acıklayıcı birdöküman yada kitapvarmı ya da tavsiyeniz nedir?
 
İletişim msn adresini yaz yardım edeyim sana.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,684
Kullanıcılar
449,953
Son üye
bavenes

Yeni konular

Geri
Üst