wincc kurulum sırasında hata

brsbilgin

Üye
Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
39
microsoft sql server 2000 instanz wincc hatası veriyor. sql server 2000 bilgisayarımda yüklü ve çalışıyor hatta 2005 ile de denedim ama bir türlü bilgisayarımda sql serverın kurulu olduğunu algılayamadı. ne yapmam gerekiyor acaba yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
antivirusunu kapat ve denetim masasından program ekle kaldıra gel ordan windows bileşenlerine gir ve message queuing sekmesini işaretle tamam de.sonra tekrar sql kur.kolay gelsin
 
ANtivirusle alakasi yok bence, SIEMENS WINCC seti ile gelen SQL server cd'sinden kurulum yapmalisin, O cd ile kurdugunda instance name olarak PC_adi\WINCC seklinde geliyor. WinCC projeleri de acildiginda bu alani kullandigi icin sisteminizde sıkıntı yaşanmış olmalı. Zaten set ile beraber verilen sunucu "SQL SERVER for WINCC" olarak geciyor.
Kolay gelsin
 
forum uzun süredir girmiyorum. bilgileriniz için teşekür ederim
 
sn sancak,
wincc ile ilgili yüklediğiniz programları kaldırın. sonra sıraıyla msg queng i, sql server 2000 yükleyin. düzelecektir. ama silme işleminden sonra pc yi kapatıp açın.
aynısını bende yaşadım. sql kurulu fakat wincc hata veriyordu. size yazdıklarımı yaptım ve sorunum çözüldü.

kolay gelsin.
 
wincc iel gelen sql serverı kurmanı tavsiye ederim...
 
arkadslar bende message quinig yukleyemıyorum. "MSMQ hizmeti başlatılamıyor.hata kodu: 0x42c hata açıklaması:bağımlılık hizmeti veya grubu başlayamadı"
 
Otomatik başlayamayan bir kaç windows servisi nedeniyle bu hata çıkmaktadır. Herhangi bir kurulum ekle kaldır yapmanıza gerek kalmadan bu servisleri elle başlatarak ve ayarlarından otomatik başlatı seçerek Message Queing başlama sorununu çözebilirsiniz.
Aşağıdaki linklerden ayrıntılı bilgi ve başlatılması gereken servisleri bulabilirsiniz.
Networking services will not start
"Error 1068" Error Message When You Try to Turn On Internet Connection Sharing
 
Son düzenleme:
"NT LM Security Suppor
Provider" servisini çalıştırmam işe yaradı. Sonrasından MSMQ'yu tekrar yüklemeyi deneyin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,317
Mesajlar
916,663
Kullanıcılar
450,153
Son üye
bayekofsiwa

Yeni konular

Geri
Üst