wincc flexible matematiksel işlemler

paradox

Üye
Katılım
16 Mar 2007
Mesajlar
87
Puanları
1
merhaba öncelikle şunu sormak istiyorum . bilgisayarımda lisanslı xp home yüklü wincc flexible 2007 xp profesyonel istiyoor kuramıyorum o yüzden , bunun bir çaresi varmı.ben flexible 2005 micro kullanıyorum bir çok konuda bahsedilen özellikleri bunda bulamıyorum.mesela internal taglarla simulasyon yapayım dedim onu da bulamadım.acaba bu programda mı yok ???

asıl soruma geçeyim ;

az önce dediğim gibi internal taglar kullanarak pc de simulasyon yapmak istedim.bunun için de mesela text e girilen bir sayıyı bir butona tıklandığında bir sayıyı 10 la çarparak veya daha farklı matemtiksel işlemler uygulayarak seviye gösteren bir barın seviyesini değiştirmek istiyorum diyelim.
bunun için butonun eventına ne yazmalıyım.ben functionlada matematiksel işlemler göremedim click olayında.calculation var bi tek.diyelim ki var.text i nasıl yazcaz.visual basicde val(text1.text)*10 diyorduk mesela burda nasıl yapacağız.

umarım açıkça anlatabilmişimdir.bununla ilgili dökümanım yok ing veya türkçe programa bakarak da anlamam oldukça zor .yardımcı olan olursa çok sevinirim.

teşekkürler...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
tam olarak linear scaling komutu nasıl kullanılır..mesela plc den okuduğumuz iki değeri bir matamatiksel işleme tabi tuatrak başka bir tag da nasıl gösteririz..bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirm..teşekkürler..
 
arkadaşlar şöyle yapabilirsiniz ilk önce bir internal tag oluşturacaksın sonra bir ıo field oluşturuyosun bu ıo yu özelliklerinden general-type-mode'den input yapıyosun.daha sonra yeni bir script sayfası aç ordan bir fonksiyon yaz mesela calculationda mesela y=(a*x)+b linear scaling x'e oluşturduğun internal tagı seç a'çarpçagın degeri b'yede ne istiyosan ver daga sonra y'ye sonuc için yeni bir internal tag oluştur ve oraya ata. sayfanda bu sonuç için bir ıo field oluştur ve y'yi attığın tagı ata sonra bu fieldleri oluşturduğun sayfaya özelliklerinden events-loaded'te scriptini yükle ve çalıştır.
Umarım yardımcı olmuşumdur ve işinize yarar
 
Güzel anlatım olmuş @foxspring eline sağlık... ;)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,662
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst