wincc de bir objenin konumunu 3 posizyonda gösterme

zapotek

Üye
Katılım
24 Ocak 2007
Mesajlar
353
Puanları
1
Yaş
43
merhaba arkadaşlar

wincc de bir nesnenin konumunu bir input geldiğinde; bu nesnenin ilerlediğini göstermek için 3 veya daha çoklu pozisyonda ard arda gözükmesini istiyorum.

örneğin 3 konveyör var ve malzeme önce 1. de sonra 2. de sonra da 3. de gözükecek. input aktif olduğu sürece de bu hareket devam edecek.

pozisyon 1: x1 y1
pozisyon 2: x2 y2
pozisyon 3: x3 y3

I0.0 diyelim mesela... veya Q0.0 farketmez...

bunun için nasıl bir kod kullanılabilir?

iyi çalışmalar...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
WinCC penceresindeki nesnenin visible özelliğini kullanarak yapabilirisin. 3 noktayada nesneyi kopyala. Örneğin 1. nokta görmek istiyorsan bu noktayı gösteren bir tag alıp bu tag 1 olduğunda diğer 2 nesne visible özelliğ false yapabilirisn. Aynı şekildede diğer nesneleride bu şekilde ayarlayabilisin.
Eğer nesne sürekli animasyon gibi hareketli yapmak istiyorsan nesnenin X veya Y eksenindeki pozisyonunu dynamic yapıp bir taga atabilirisn. Böylece bu tagın pozisyonuna göre nesne animasyon şeklinde hareket eder. Bu nesne birden çok nesnelerden oluşuyorsa bunuda grup yapmalısın yoksa nesne ekran kenarlarına geldiğinde şekli bozulur.
 
sayın EROLGKE cevabınız için teşekkürler.

Şu an bahsettiğim sistemin plc programını yazıyorum. wincc şemasını zaten hazırlamıştım.

özel mesaj gönderme hakkım daha oluşmamış. onun için özelden mesaj atamadım.

deneyince cevap yazacağım.

iyi çalışmalar...
 
zapotek bizimlede paylaşabilir misin. nasıl yaptın.
 
torex arkadasın dediği gibi x ve y durumlarını dinamikleştirip bir taga atabilirsin. Tabi bu tagın Byte veya word tipinde tanımlı olması lazım.
Eğer binary tag kullanmak istiyorsan sana önerim Scada içerisinde ki c actionları kullanmak olacaktır.
Tagın durumu sorrgulayıp 1 olduğu anda bir döngü oluşturabilirsin. Bu döngüyüde triggerler vasıtası ile devamlı hale getirebilrisin.
C actionlarda for döngüsünü kullanmanı tavsiye etmem. kullandığın zaman projeyi active ettiğinde kullanmıs oldugunuz döngü program içerisinde taşmalara neden olabilri diye bir uyarı alabilirsin .

şu başlığada bakabilirsin https://www.kontrolkalemi.com/forum/scada-bolumu/19382-wincc-x-ekseninde-cismi-kaydirma.html
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,213
Kullanıcılar
450,069
Son üye
Qamar Hussain

Yeni konular

Geri
Üst