Wincc ASO Context Hatası

kadircell

Üye
Katılım
22 Nis 2008
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
33
Merhabalar;


Yeni bilgisayarıma Wincc 7.0 SP3 kurdum fakat proje oluştururken şöyle bir hata alıyorum "No or invalid project context ASO cannot work correct". Siemens forumlarında da aradaım bu konuyu ama önerilen yöntemleri deneyerek hiç bir sonuca ulaşamadım. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler. Bu arada işletim sistemim win 7 ultimate.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
wincc 7.0 kurarken SQL serverı kurmayı denedin mi?
tekrar wincc 7.0 cd'sini tak.kurulumu kendin belirle.en altlarda bi seçenek var "engineering" ... tam hatırlamıyorum bunu yüklediğin zaman ASO cannot work correct uyarı almayacaksındır.bu yükleme senin plcden Scada'ya otomatik tag almanı saglayacaktır
Bir de 7 professional 32 bit olmalı işletim sistemin
 
Cevabınız için çok teşekkürler, dediklerinizi yaptım ama sorunu çözemedim. Bir önceki bilgisyarımda 64 bit işletim sistemi vardı ama onda çok iyi bir şekilde çalışıyordu. Bilgisayara birkaç kez format attım Wincc ve Simatic Manager'ı bilgisayardan kaldırıp tekrar kurdum ama sorunu hala çözemedim.
 
bildiğim kadarıyla ultimate ise SP3 güncellemesini yapamazsın. professional ve 32 bit yapabiliyorsan böyle denemeni tavsiye ederim
 
İşletim sistemimi Win 7 32 bit yaparak denedim, yine aynı hatayı verdi. Win XP kurarak denedim yine aynı hatayı verdi, bütün önerilenleri yaptım ama hala çözümünü bulamadım. WinCC de yeni proje oluştururken ve var olan projeleri açarken bu hatayı veriyor.
 
Bu durum bilgisayarın driverlarından kaynaklanıyor olabilir mi?
 
bence kurulum cd.sini kontrol et.eger dediğin gibiyse başka bir bilgisayarda kur.bazen crack olayını(EKB) düzgün yapmayınca sıkıntılar oluyor.mesela ben de runtime'a geçerken sıkıntı çekiyodum.crack olayını halledince düzeldi....önerebilecegim başka bi çözüm şuan içni gelmiyor aklıma
 
Başka bilgisayarda denedim sorun yok, bilgisayarda win 7 64 bit yüklü sorun çıkartmadı. Şimdi tekrar format attım windows 7 64 bit kurdum driverları kurmadan denedim yine aynı sorun var.
 
dogrudur 64 bit kurabilrsin lakin PLC ile bağlantı kurmak istersen haberleşmede zorluklar çekersin.
o zaman senin dediğin dogru gozukuyor.yani hardware bir problem var...
 
Arkadaşlar konunun açılmasının üzerinden fazla zaman geçmiş. ben de aynıı hatayı alıyordum. nasıl çözdüğümü anlatayım. çok saçma bir çözüm yolu belki de. wincc'de farklı bir proje açın. kapatın. daha sonra hatayla karşılaştığınız projeyi dosya konumundan açın.
ben de proje açıldı umarım sizde de açılır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,772
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst