Wincc 7.0 da Stringin Taglog'u Nasıl Alınır?

marakin

Üye
Katılım
7 Eki 2011
Mesajlar
7
Puanları
1
dozajlama projesi yapıyorum. buradaki siloların isimlerinin kayıtlarını tutmam lazım. Scada malesef string ifadenin taglogunu almıyor. yardımcı olabilecek yada başka bir yöntemle çözebilecek arkadaşlardan mesaj bekliyorum.
İyi çalışmalar
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
taglogunu derken neyi kast ediyorsun, yapmak istediğin şeyi anlatırsan belki farklı bir yöntem önerilebilir.
 
dozajlama projesinde kayıt tutmam lazım. tutacagım kayıtlar silodaki miktar(real), silonun nem oranın(real) ve silo ismi(string). wincc 7.0 kullanıyorum. programdan tag logginge girip taglari yazdığımda real olan tagleri görüyorum. ama string olan tagleri göremiyorum. bu yüzden silo isminin kayıdını tutamıyorum.
 
Local bir raporlama yapmak istiyorsun gibi algıladım. Eğer doğru anladıysam, SQL e yen bir database tanımlayıp bu ilgili takip etmek istediğin data tipi ne olursa olsun istediğin tagların hepsini global script aracılığı ile sql e kayıt tutturabilirsin. Bunu yaparkende ne zaman bu bilgiyi kayıt altna almak istiyorsan ilgili bir tag ının tetiklemesine bağlı olarak scripti çalıştırabilirsin. Daha kısa çözümlerde olabilir ancak ilk etapta aklıma bu çözüm geldi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst