Win 10 / Win XP İşletim Sistemleri Arasında Geriye Dönük Bir Uyumsuzluk

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Merhaba, değerli arkadaşlar.

Dün akşam HP marka (10 sene önce daha çok win XP'nin kullanıldığı dönemlerde 2010'da satın alınan HP Scanjet G3110) bu tarayıcının bağlı olduğu masaüstü PC'deki win xp işletim sistemiyle başka odadaki win 10, 64 bit işletim sistemi kurulu masaüstü PC'leri arasında, tarayıcıdan çıkan word belgesinin flash bellekle taşınıp win 10 ile tekrar okunması esnasında büyük uyumsuzluk sorunu yaşadım. Win 10'da açılan word belgesindekii harf ve karekterler okunamayacak derecede fazla bozuldu. Taryıcıdan ayni işlemi terar edip yaptığımda bu sonuç yine değişmedi. Ancak BIOS'tan yapılan özel "booting, save & exit" seçimi ve işlemiyle ayni masaüstü PC'de win 7'ye dönülüp word belgesini burada açmamla (desteğin bittiği işletim sisteminde) harf ve karekterler tekrar okunacak, foruma kopyalanacak durumuna o zaman geldi. (Forumda "Teknolojik Haberler" deki en son yapılan lityum-metal piller hakkındaki bir dergi alıntısında)

Win 10 ve win 7 değil ancak win 10 ve win xp arasında yaşadığım bu ilk uyumsuzluğu sizlerin de dikkatini çekmek ve bu durumu bildirmek için yazıyorum. Word'un kullanıldığı Win Office programı win xp, win 7 ve win 10'da da ayni Win Office Programı veya sürümüdür. Kolay gelsin.
 
Tekrar merhaba. Sn. by lent, windows 10 bu konuda yaptığım olumsuz eleştiriyi pek hak etmiyor, çünkü bu bozulan verileri "word belgesi"'nin yerine "not defteri" ile USB falash bellekle win xp'den win 10'a tarayıcıdan çıkışla taşındığında hiç bozulmadan başarıyla taşınabildiğini sonradan yaptığım bu alternatifte görmüştüm. Yani sadece "word belgesi" üzerinden win xp'den win 10 'a taşırken yaşadığım ve kişiselleştirdiğim bu olumsuzluğu, sonradan "not defteri" ile taşıyıp başarıyla çözebilmiştim. Windows 10'dan düşürdüğüm bir notu geri verip son geliştirmelerle, iyileştirmelerle güncel olarak ve son sürümüyle (2004) kullanılabilecek başarılı, iyi olan işletim sistemlerinden biri (pardus, linux, mac OS, vb. alternatiflerine göre) olduğunu belirtilebilirim. PC sistemi uygun olanlar bir SSD iile birlikte windows 10 'u en son sürümüyle güncellenmiş haliyle indirip USB flash bellekle (hazırlayıp) kurarak kullanabilmelidir. Buradan Microsoft Team'e (Türkiye) saygılarımla. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Windows 10 da birçok sıkıntı var. Windows 7 de dosya paylaşımı, yazıı paylaşımı çok kolaydı. Windows 10'da bu paylaşımları yapana kadar alnımın damarı çatladı.
Başka forumları dolaştıgımda birçok kişinin bu sorunla muhatap oldugunu çözüm bulamadıklarını görmüştüm.
Yöntemi o forumlarda da paylaştım.
Benim favorim windows 7 ' dir. Asla değişmem.
Windows 10 oturana kadar daha çok zaman geçecek...
 
Kapıyı, pencereyi kapatayım benden başkası içeriyi göremesin mantığıyla geliştirildiğinden, paylaşım da zorlaşmış!:confused:
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst