Voltaj regülatörü nasıl çalışır

Katılım
28 Eyl 2020
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
19
Voltaj düşürücü ve arttırıcı regülatörler nasıl çalışır açıklar mısınız.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
1601358254568.png

Biz burada dersine çalışmadan gelenleri sevmeyiz ... :D, karıştırmış olabilir misiniz? Google değil burası!
 
@Muhammet963321 Sıfırdan ogretmiyoruz, bunun yeri ne burası ne de benzer yerler, onlara okul denir. Okul elbet 4 duvarı olan bina değildir. Fakat hayatta her meslek çalışanı da sorunsuz iş hayatına devam etmemektedir, karşılaşılan güçlükler ve sıkıntıları aktarmak ve çözüm arayışındayiz. Belli altyapı ve bilgi birikimi olan kişiler sohbet ve yardım etmektedir.

Dikkat etmisseniz bazı meslek grupları bu forumda yok. Kasap, dişçi, avukat vs. Endüstriyel, otomasyon vb. konuların olduğu teknik ağırlıklı forumuz. Siz ne sandınız?
 
Voltaj düşürücü ve arttırıcı regülatörler nasıl çalışır açıklar mısınız.
Buck converter ve boost converter i araştır.
Buck voltajı düşüren boost voltajı yükselten konverterdir.
İndüktörü şarz edip biriken İndüktör enerjisini yük üzerine deşarz etme prensibiyle çalışır.
 
İnsanlar birbirlerine merak ettikleri şeyleri soruyorlar sandım kusura bakmayın
Kusurluk durum yok, karşımızdakini göremiyor bilgisini tartamıyoruz ekran karşısından. Verilen tarifler ileri düzey olubilir karşımızdakini kendi seviyemizde veya yakın olarak düşünürüz, eksik aktarılan aşamalardan dolayı önem sırasıyla başta siz zarar görebilirsiniz sonra tamir edilen cihaz veya tesisat ...

O sebeple biraz da klasik olan söz (resimle) paylaştım biraz değiştirerek ... Tabi tanımladığınız yaşınız doğruysa, bilmemeniz duymamanız normal. İlgi ve merakınız doğrultusunda mevcut konuları okuyarak eksiklerinizi tespit edip başka kaynaklardan da faydalanarak kendinizi geliştirebilirsiniz. Tabi sırayla gidin birden fazla konuya dalıp hepsini takip etmeye kalkmayın bıkmanıza uzaklaşmanıza sebep olabilir. İyi günler dilerim.
 
Anlayışınız için teşekkürler tanımadığımız yaşım doğrudur. İyi akşamlar
 
Sadece düşürücü, sadece yükseltici ya da aynı anda her ikisini yapabilen regülatörler vardır.

https://www.robotistan.com/dc-dc-ayarli-voltaj-yukseltici-dusurucu-karti-lm2577lm2596

Bir patansiyometre ayarlanan çıkış voltajına göre sabit voltaj verebilirler. Bir çoğunda bu durum giriş voltajına bağlı olduğundan, siz 8 volt giriş verip 10 volta yükselttiğinizde, daha sonra girişi 11 volt yaptığınızda çıkış 10 volt değil, örneğin 13 volt olacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst