Voltaj frekans ayarını değiştirir mi?

okutkan

Üye
Katılım
27 Şub 2009
Mesajlar
50
Puanları
1
Yaş
33
İyi günler. Elimde kablosuz zil var. Kumandanın içinde 12v pil vardı ve bu pil yerine 12v adaptör takarak çalıştırabildim. Fakat aynı şeyi zilin kendisine yaptığımda kullanamadım.
Zil üzerinde iki kumanda pili var toplamda 3volt. Adaptörü 3voltluk bulamadığım icin 5voltluğunu taktım. Kumandayı ve zili prize taktığımda çalışmıyor ama zili prizden çıkarıp pil taktığımda uzaktan kumanda ile çalıştırabiliyorum. 3V yerini 5V adaptör kullandığım için voltajdan dolayı frekansın değişebileceğini düşündüm. Elektronik bilgim yok, sebebi neyden kaynaklanıyordur acaba? Kumanda üzerinde tornavida ile değiştirilebilecek frekans ayar anahtarı da var bununla sorunu halledebilir miyim?
Zil ve kumandayı bu şekilde adaptörlere bağladım. Pili hemen bittiği için mesafe düşüyordu. Bu şekilde pil derdi olmadan kullanabileceğim
Not: zil üzerindeki melode değiştirme butonuna bastığımda adaptör ile çalışıyor, adaptördeyken sadece kumanda ile çalışmıyor.
Not: zil ve adaptör aynı üçlü prize takılıyken de çalıştığını farkettim fakat mesafe çok az da olsa ayrı prizlerdeyken çalışmıyor.
 

Ekli dosyalar

  • IMG_20190113_152928.jpg
    IMG_20190113_152928.jpg
    338.9 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
pil tak kumandaya pilsiz yakarsın onu hassas olur onlar...
mantıksızlık yapma 2TL ver pil al sende poşetçi troller gibi kendini rezil etme ve voltaj yükselmesi etkiler kaliteli olsaydı etkilemezdi ama.
 
Pil masrafından dolayı değil, zil ayda bir kullanılıyor, kullanılacağı zaman pili bitmiş olursa zilin orda durmasının da bi anlamı kalmıyor. Akıl vermek yerine bilginiz varsa bilgi verseniz daha faydalı olurdu. Kumandanın zarar göreceği bi konu yok, kullanılan voltaj aynı, ayda yılda bir kullanılacak onun için bi zararı olacağını sanmıyorum.
 
pilin kodu ne? LR 44? bu pil 1 yıl dayanır cr2032 de 1 yıl gider 1TL İkea'da var yani çok gereksiz ayrıca o zil pille çalışması için tasarlandı elektrik kesilsede çalabil(sin)ir...
çok saçma ve gereksiz bir çaba.
 
Siz lütfen aklınızı kendinize saklayın. Sorduğum konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir.
 
5 volt adaptörün + ucuna akım geçecek şekilde 2 yada 3 tane 1n4001 seri olarak bağlayın deneyin belki çalışır. her diyot ortalama 0.7 volt gerilim düşümü yapacaktır .
 
okutkan. Bir ara ben de fm verici ile uğraşmıştım. Fm vericiyi adaptöre bağladığımda radyodan bozuk ses alıyordum. Pile bağlayınca düzeldi. Osilaskop ile ölçüm yaptırdığımda adaptörde herhangi bir parazit de göremediler. Bu tip devreler pil ile daha iyi çalışıyorlar. Ya da filtreleme tarzı önlemler alman lazım. Filtrelemeyi de frekansa göre yapman lazım. Onu da konusunda daha iyi arkadaşlar çözüme kavuşturur. Devreye ekleme yapmanız gerekebilir.
 
Bazi osilator devreleri vardir bu osilatorler sicaklikla bile frekans kaymasi yasanabiliyor. Bu devrede nasil bir sistem kullanildi bilmiyorum ancak cok profesyonel bir uygulama oldugunu sanmiyorum.

Bu nedenle voltajla bile degerlerim degisecegini dusunmekteyim.

Alicida bir kristal goruyorum aslinda kristal var ise frekans kaymasi olmamasi lazim birde buton var acaba o buton ne icin ? Kimanda ile aliciyi eslestirmeyemi yariyor ?

Birde alici icin 3 volt regüle yada 3 adet 1n4001 diyodu seri baglayip devreye girerseniz voltajiniz 3 volt mertebelerine düşecektir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst