VOLKSWAGEN’E 18 MİLYON DOLARLIK CEZA YOLDA

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,207
Puanları
3,256
Konum
BURSA
PoyO29.jpg


İklim koruma kanununu ihlal etmekle suçlanan dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen, 18 milyar dolar ceza alabilir.

A
merika Çevre Koruma Dairesi (EPA), Alman otomotiv devi Volkswagen'i iklim koruma kanununu ihlal etmekle suçladı ve 482 bin dizel yakıtlı aracın geri çağrılmasını talep etti. Volkswagen'in motordan çıkan zararlı maddelerin ölçümünü manipüle eden bir bilgisayar programı kullandığı iddia edildi.

Bilgisayar programıyla yapılan manipülasyon ile çevreye verilen zarar miktarının, limitin 40 kat altında gösterildiği açıklandı. Suçlamalar ispatlanırsa Volkswagen'in araç başına 37 bin 500 dolar taplamda ise 18 milyar dolar para cezası ödemek zorunda kalacağı tahmin ediliyor ayrıca sivil davaların da yolunun açılacağı belirtiliyor.

EPA tarafından yapılan incelemeler sonucunda suçlamalar 2009 ile 2015 model VW ve Audi markalı 4 silindirli 2 litre TDI motora sahip araçları kapsıyor. Modeller arasında Jetta, Beetle, Golf, Passat ve Audi A3 yer alıyor.

Volkswagen Grubu'ndan yapılan resmi açıklamada, Amerikan yetkililerle birlikte çalışmaya hazır oldukları bildirilirken, suçlamalarla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi. Volkswagen Grubu CEO'su Martin Winterkorn, müşterilerin ve kamuoyunun güvenini sarstıkları için özür diledi.

Winterkorn, "Kişisel olarak müşterilerimizin ve kamuoyunun güvenini sarstığımız için içtenlikle özür dilerim.Bu dava ile ilgili ajanslarla en hızlı ve en şeffaf şekilde, açık ve net olarak gerçeklerin ortaya konulması için işbirliği yapacağız. Bu konuyla ilgili bağımsız bir şirket tarafından da soruşturma yapılması için talimat verdik. Bu sorun kişisel olarak benim ve tüm yönetim kurulunun en öncelikli konusudur" dedi.

Kaynak: http://www.haber3.com/volkswagene-18-milyon-dolarlik-ceza-yolda-3583038h.htm
 
Winterkorn istifa etti ve giderken Volkswagen hayatım,hayatımda ve hep hayatımda olacak dedi.Ayrıca amerikan hukuku; bankerler ,fifa yöneticileri ve şimdide VW'yi yakalamaları oradaki (güçlülere rağmen zor işleyen aksak) hukukun bile eninde sonunda işlediğini ispatlıyor.Ayrıca VW'nin yakalanmasını sağlayan gene Berlinde otomobillerin emisyon ölçümlerini denetleyen ve çapraz sorguya alıp bunu Amerikalı denetleme mekanizmasına ileten bir alman mühendis olduğunu unutmayalım.Dünyanın çıkarı ulusal çıkarların üstünde diye disiplin içinde görevini yapıp bunun gereğini yapmıştır.Peter Mock (olayı açığa çıkaran mühendis) henüz kimse tarafından casusluk,vatanhainliği vs.ile suçlanmamış.
 
Bu gün Porsche ve Audi yönetim yönetimkurullarıda CEO ları ile istifaya zorlanıyorlar ve eksozatıkgaz sahtekarlığı Seat ve Skoda'yada bulaşmış durumda...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,754
Kullanıcılar
450,174
Son üye
zemred

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst