Voit montana koşu bandı E7 hatası

Panasonic Destek

Panasonic Temsilcisi
Katılım
26 Ara 2008
Mesajlar
1,065
Puanları
131
Merhaba arkadaşlar

Voit montana isimli koşu bandında E7 hatası alıyordum.

Bu hatayı biraz araştırdığımda sorunun eğim motoru kısmından kaynaklı olduğunu öğrenerek, cihazı inceledim.
Daha sonra eğim motoru arkasındaki konumunun öğrenildiği 10Kohm luk potansın bozuk (kırık) olduğu tespit ederek yenisi ile değiştirdim.
Cihazın ekranın da E7 hatasının altında potans değerinin 0-255 arasında değişerek çalıştığını görebiliyorum ancak hatayı bir türlü kaldıramıyorum.
Anladığım kadarıyla cihazın bir hata reset prosedürü var ve bunu yapmam gerektiğini düşünüyorum.
Bu konu hakkında bilgisi olan bir arkadaşımız varsa bu ürün için hata resetleme ve fabrika ayarlarına alma prosedürleri hakkında bilgi verebilir mi?

Şimdiden teşekkürler
 
Teşekkür ederim, arkaplan

Bunların hepsini izledim. Fakat sorunuma henüz bir çözüm bulamadım.

İyi çalışmalar
 
Merhaba

Bir gün gelipte benim bu sorunumu nasıl çözdüğümü merak edecek arkadaşlarım için yazıyorum.

E7 hatası bir çok markada ve Voit Montana koşu bandı serisinde eğim motoru hatası olarak belirtilmektedir.
Evet, eğim motorundan anormal bir analog değer alınırsa, min 0 veya maks. 255 (motor arkasındaki 10Kohm luk potans) E7 hatası vermektedir.

E6 hatası ise motor arkasındaki eğim ölçer değeri normal aralık içerisinde olur ve motor hareket ettirildiğinde okunan dijital değerde değişiklik alınmaz ise alınan bir hatadır.

Benim E7 hatamın sebebi elektronik kart üzerindeki Koşu bandı DC motorunu süren N tipi IGBT den çıktı.
Eğim motoru ile ilgisi olmamasına rağmen Voit montana üzerindeki ANA güç rölesinin çekerek, eğim motorunun ve sistemin çalışması bu IGBT nin ilk enerjilenme anında doğru çalışmasına bağlanmış.

Bu IGBT RJH60F4 bunun yerine muadil G30N60A4 kullanılabilir.


Herkese iyi günler
 
Hocam merhaba
Forumu ve sizi yasadigim bir problemi cozmek icin internette arastiriken buldum ve bana da yardimci olabileceginizi dusundum ona istinaden yaziyorum yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Otomasyon tarzi islerle ilgili bilgim yok denecek kadar az mantiksiz; sacma bisey soylersem affola.Ogrenmeye calisiyorum
Problemim sudur :
Elimde bir sertlik olcme cihazi var ve PLC olarak FPO T32CP modeli takili.Bu cihazin PLC programi da bende mevcut. Fakat Plc ye program atip cihazi calistirip kalibrasyon degerlerini giriyorum cihazi kapatip iki dakika sonra tekrar actigimda girdigim degerler siliniyor. Plc yi saviora gonderdim kalici hafizasinda bir problem yok dendi. Plc nin pilini de degistirdim ama problem hala devam ediyor. Hata bende mi yoksa baska biryerde mi hata var anlayamadim.
Programi atarken de karsima " impossible to write comment. Currently connected PLC does not have area for comment" uyarisi cikiyor. Fakat tamam deyip devam ettigimde programi yukluyor. Bu durumla ilgili bir fikir verebilirseniz memnun olurum.
İyi calismalar
 
Merhaba

Programı atarken karşınıza çıkan uyarı mesajı " impossible to write comment. Currently connected PLC does not have area for comment" normal dir. Bu PLC modelinin eski olmasından kaynaklı X,Y,DT vb. adreslere verdiğiniz isimleri tutacağı bir hafıza alanı olmadığının uyarısıdır.

Yaşadığınız soruna gelince eğer Savior PLC yi incelemiş ve hata yok diyorsa sizde benzer bir test yapabilirsiniz.Sorun PLC ye veri gönderen HMI ve PC gibi harici cihaz var ise ondan kaynaklı olabilir.

Yöntem 1= Değerleri PLC ye girin ve enerjiyi kesin, harici haberleştiği cihazların haberleşme kablolarını çıkartın, daha sonra tekrar enerji verin (harici cihazların haberleşme kabloları sökülü iken) PLC ye PC niz ile bağlanarak değerlerin gidip gitmediğine bakın
Yöntem 2= PLC nin içerisindeki projeyi silip, siz 5-10 adet kalıcı data adresi açarak değer girin.PLC nin enerjisini kesip verdiğinizde değer kalıp kalmadığını görün.

İyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst