Visual basicden real sayı okuyamıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Beerkk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beerkk

Üye
string hataklips1 = plc.Read("DB2.DBD4").ToString();
bu şekilde datadan real sayıyı okuyorum fakat değer saçma sapan bir şey geliyor bunu double dönüştürüp text box kutusuna yazamadım yeni başladım çok fazla bilgim yok yardımcı olabilecek var mı

Ben excel içerisinde fonksiyon yazmak amacıyla vba kullanıyorum da normal vb den çok farklı değil bildiğim kadarıyla, Excel de değişkende tuttuğun string in içerisinde "," varsa bunu ondalık ayıracı kabul etmiyor yani değişkende 1,22 için val(..) fonksiyonu ile double veri tipine çevirdiğinde cıktın 1 oluyor. Bunun için önce virgülü noktaya çevirip sonrasında double a çevirdiğimizde sorun çözülüyor. Vb vba ile benzer şekilde çalışıyorsa bundan kaynaklı bir sorun olabilir bir ihtimal.

şimdi olayı çok anlamadım gösterdiğin adres siemens plcinin adresi . dbd4 ten oku demişsin ama oradan 2 word nasıl okursun . normalde pointerin gösterdiği adresten aldığın veri dublemi ..
şimdi lenght ypıp onun 2 word olduğunu bildirmen gerekir . şimdi siemens scada ayada başka bir scada yada panel olsa yada başka bir plc olsa yardımcı olabilirim ama bu c++ konusuna pek hakim değilim çat pat konuyu açarsan belki fikir verebilirim ...

şimdi olayı çok anlamadım gösterdiğin adres siemens plcinin adresi . dbd4 ten oku demişsin ama oradan 2 word nasıl okursun . normalde pointerin gösterdiği adresten aldığın veri dublemi ..
şimdi lenght ypıp onun 2 word olduğunu bildirmen gerekir . şimdi siemens scada ayada başka bir scada yada panel olsa yada başka bir plc olsa yardımcı olabilirim ama bu c++ konusuna pek hakim değilim çat pat konuyu açarsan belki fikir verebilirim ...
plc'nin içinde 4 numaralı datablockta int,string,real sayılar var ben bunları okuyup yazmak istiyorum fakat aynı textboxın içinde yapmak istiyorum aynı siemens hmı'larda ki gibi olacak sonrasında bunları excele kayıt yaptıracağım
Ben excel içerisinde fonksiyon yazmak amacıyla vba kullanıyorum da normal vb den çok farklı değil bildiğim kadarıyla, Excel de değişkende tuttuğun string in içerisinde "," varsa bunu ondalık ayıracı kabul etmiyor yani değişkende 1,22 için val(..) fonksiyonu ile double veri tipine çevirdiğinde cıktın 1 oluyor. Bunun için önce virgülü noktaya çevirip sonrasında double a çevirdiğimizde sorun çözülüyor. Vb vba ile benzer şekilde çalışıyorsa bundan kaynaklı bir sorun olabilir bir ihtimal.
muhtemel öyle bir şey sorun c++ iyi bir şekilde bilmiyor oluşum zaten amaç plcde çalışacak ekran tasarımı yapabilmek

tamam
şimdi wusual basicte bir dll dosyası yaptın doğrumu dynamik library
get tag set yaptın doğrumu
ordaki alacağın tagları tanımladın real deye doğrumu
sonra to sring tapacan .
burda sıkıntı ne ?
ha birde tagların için yeni bir class açmalısın birde scan rate için timer koymalısın

Son düzenleme:
tamam
şimdi wusual basicte bir dll dosyası yaptın doğrumu dynamik library
get tag set yaptın doğrumu
ordaki alacağın tagları tanımladın real deye doğrumu
sonra to sring tapacan .
burda sıkıntı ne ?
ha birde tagların için yeni bir class açmalısın birde scan rate için timer koymalısın
1739341779858.png
1739341812110.png
1739341868345.png

bu şekilde okuma yapıyorum int değeri fakat real olan değeri nasıl okuyabilirim örnek olarak yazabilir misiniz

abi dur sana internetten çok eğitici bir video bulacam
plc scada konusunda uzmanım ama wisual az sıkıntılı mevzu dur dur sana bulam o videoyu orda herşeyi anlıyacaksın . bende ona baka baka yaptım hazır scadaya 1000 euro 2000 euro vermeyim deye müşteriye yaptımdı
bak allahın sevgili kulusun bu adam her detayına kadar anlatıyor anlamdığın yer olursa gene sor

Son düzenleme:

plc scada konusunda uzmanım ama wisual az sıkıntılı mevzu dur dur sana bulam o videoyu orda herşeyi anlıyacaksın . bende ona baka baka yaptım hazır scadaya 1000 euro 2000 euro vermeyim deye müşteriye yaptımdı
bak allahın sevgili kulusun bu adam her detayına kadar anlatıyor anlamdığın yer olursa gene sor
teşekür ederim

Forum istatistikleri

Konular
130,864
Kullanıcılar
454,447
Son üye
iskeoewd

Yeni konular

Geri