vista dan xp ye dönüş

Katılım
27 May 2007
Mesajlar
50
Puanları
1
Yaş
39
yeni aldığım bilgisayarda vista var ancak eplan ve siemens plc proramlarını açamıyorum bu yüzden xp kurmak istiyorum. elimde xp cd si var. ancak hp marka bilgisayarı alırken driver çıkmadı vistadan xpye geçmek için hangi adımları izlemem gerekir
 
Öncelikle kullandığınız bilgisayarı nereden aldıysanız oranın teknik servisi ile görüşmenizi tavsiye ederim kullandığınız modele ait bütün donanımın driver lerinin xp uyumlu olup olmadığını araştırınız. Ayrıca şimdiki bilgisayarlarda vista hardisk'e gömülü olarak geliyor sizinkinde vista cd si verdilermi yoksa gömülümü geldi eğer gömülü geldiyse xp kurduğunuz taktirde işletim sisteminiz garanti dışı kalacaktır. Teknik servise danışmanızı öneriyorum.
 
teknik servis donanımın xp uyumlu olduğunu söyledi. ancak hp nin sitesinde xp driverlerinin olmadığını, İnternetten bulunabileceğini söyledi. Ayrıca yaptığım araştırmalara göre vistayı silmedende yanına xp kurulabilyormuş mesela microsoft virtual pc diye bir program ile bu yapılabiliyormuş.bu konuda daha detaylı yardımcı olursanız sevinirim.Xp kurulduğunda garanti dışı kalması fazla önemli değil çünkü yapacak birşey yok .
 
Arkadaşa katılıyorum bence cihazını garanti dısana alma derim .
yapman gereken basit PC ye format atacaksın sonrada aygıt yöneticisine girip tanımadıgı parcaların Driverlerini internetten aratacaksın.eger öylede anlıya mazsan format atmadan önce parcaların marka ve modelllerini al. sonra format at

Kolay gelsin..
 
arkadaşım bende iki sistemde var
vistada hard diski ikiye böl.daha sonra xp cd si ile diğer alana xp yi kur tabi driverları bulup yüklemen lazım
 
arkadaşım hp nin sitesine girerek sürücüler kısmına gir aldığın bilgisayarın kodunu gir ve hangi işletim sistemi olduğunu seç daha sonra istediğin driverleri indir. ayriyeten hp bilgisayarlar kendinden kurulumlu olduğu için bilgisayarımın içinde c de sw setup denilen driver dosyası var tüm driver dosyaları oradadır. oradanda kurabilirsin eğer tamamen format atmadıysan
 
vcmware kur pc inde garanti kapsami disina cikmaz cunku vista icinde harici bir isletim sistemini kuruyorsun ama vistada calisiyo ayni pc de:)
 
Başlat/denetim masası / kullanıcı hesapları / kullanıcı hesabı denetimi ayarlarını değiştir / uhc -kutunun içerisini boşalt.
Yeniden başlatma isteyecek , başlat.
Bu şekilde çok soru sormaz.Bazı programların kurulmasında önemlidir , setup yarım kalır kurulamaz.

Çalıştırmak istediğiniz setup üzerine sağ tık / özellikler / uyumluluk / kutuyu işaretle / xp sp3 uyumlu çalıştır şıkkını seç / altta yönetici olarak çalıştır- kutusunu işaretle .

Çalışmayan programın .exe sine aynı şeyi yap.

Şimdi çalışmayan programlarınız çalışacak.
Böyle bir şey için xp ye dönmek akıllıca değil.
İlla değiştirecekseniz Windows 7 - Milestone terfi edin , mükemmel ...
 
Sn. Muratzıvalı,

Şayet Vista bir disk alanında ( partition ) duruyorsa, " Partition Magic 8 " ile tek Harddiski olan bilgisayarlarda, işletim sistemi yüklü iken harddiski yani sistemin yüklü olduğu sürücüyü sisteminize zarar vermeden bölümlüyebilirsiniz. Bölümledikten sonra da XP yi bu yeni disk alanına kurabilirsiniz. Böylelikle çoklu işletim sistemi kurulumunu ( multiboot installation ) gerçekleştirmiş olursunuz. Partion magic programının kurulumu/kullanımı konusunda döküman mevcuttur arzu ederseniz paylaşabilirim. Tabii bu kurulum tipi için donanım kaynaklarınızın yeterli olması gerekir.

Microsoft, dualboot yani 2 işletim sisteminin aynı partitionda olmasını önermiyor. Çünkü bu disk alanında meydana gelecek herhangi bir sorunda her iki işletim sistemininde açılmama olasılığı olacaktır.

Temiz bir kurulum yapmak istediğinizde ise mevcut sisteminizin yerine XP işletim sistemi olacaktır. Bunun için tabi ki XP driver larınızın olması gerekir. Microsoft un hcl ( hardware compatibility list ) sayfasına girip mevcut sisteminizin ve aygıtlarınızın XP uyumlu olup olmadığını ( Designed for XP yazısı XP kurulduktan sonra driver sorununuzun olmayacağını gösterir ) kontrol edin. "DriverMagic" programını Vistaya kurun ve Vista driverlarının yedeğini alın, olurda bir sorun çıkarsa geriye dönersiniz. Vista da iken " Run (Çalıştır ): msinfo32 " yazarak, bütün donanım kaynaklarınızla ilgili ( driver, üretici vs. ) bilgiler alabilir ve bu bilgileri yazdırabilir, hardcopy olarak elinizin altında bulundurabilirsiniz.

Diğer bir yöntem ise bilgisayar içinde bilgisayar diye tabir ettiğimiz Microsoft ürünü " Virtual PC 2004 " veya " Virtual PC 2007 " programlarını ya da bu konuda Microsoft un rakibi olan 3. parti diye tabir edilen non-microsoft ( Microsoft ürünü olmayan ) " Vmware " programını kullanmanızdır. Vmware programını Vista İşletim sisteminize kurun ve XP ye ihtiyaç duyduğunuzda Vmware yi çalıştırın. Vmware deki XP ile internete surf yapabiliriniz, bahsettiğiniz programları da kurup çalıştırabilirsiniz. Normal işletim sisteminden hiçbir farkı yok. Ayrıca şunu eklemekte fayda görüyorum. Vmware sanal XP nizde çalışırken, internete girerken gerçek makinanıza virüs girmiyor. :)


İşte arka planda duran gerçek bir Vista kurulu PC de sanal bir XP :) . Aynı anda her iki sistemi de kullanabilir, aralarında veri aktarımı yapabilir, veri paylaşabilir, yazıcı paylaştırabilirsiniz.
AYRICA Vmware makinaya hertürlü Linux, Pardus, Sun solaris, Novel netware client işletim sistemleri ile Server işletim sistemleri bile kurulabiliyor. Server-client çalışmaları yapabilir, eğitim amaçlı kullanabileceğiniz sanal bir laboratuar ortamı olarak gerekli testlerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir platforma dönüştürebilirsiniz.
 
arkadaşım hp marka pc nin kodu nedir öncelikle bunu sölemen gerekeir xp kurarken senden raid deentleyicilerini yüklemeni isteyecektir bunu bir şekilde yüklemelisin yada xp cd sinin içine gömmelisin driverler konusunda yardımcı olabilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,303
Mesajlar
916,558
Kullanıcılar
450,142
Son üye
efe_2.0s

Yeni konular

Geri
Üst