Vipa plc bağlantı sorunu

İşçi Mühendis

Profesyonel Üye
Katılım
7 Nis 2008
Mesajlar
1,757
Puanları
956
Arkadaşlar VİPA PLC ile ilgili bir sorunum var . Şöyle ki VİPA CPU 214SER cpu ya program atmak ( download ) istiyorum . Elimde SİMATİC MANAGER V5.3 ve V5.4 ve simatic manager da yazılmış bu cpunun aynısı cpudan upload edilmiş program var . Sorunum şu ki elimde bulunan iki laptopdan birisinde simatic manager tam anlamıyla servica pack i driverleri kılı tüyü tamamen kurulu fakat bu laptopun seri portu çalışmıyor ; bunu başka bir marka PLC ye bağlanmayı deneyerek teyit ettim .( moeller ps341- sucosoft s40 )
Elimde seri portu çalışan başka bir laptop var ondada sıfırdan simatic manager ( V5.3 kurdum ; arkasından V5.4 kurdum fakat ikiside sadra şifa olmadı ) kurdum . Fakat sorunum şu ki bağlanmak için kullandığım kabloyu pg/pc settings ayarlarında bulamıyorum ( VİPA mpi adapter ) . Bu dangalak kabloya ait driveride interneti tamamen aramama rağmen bulamadım . Diğer seri portu arızalı olan laptop daki simatic managerde pg/pc setting de pc adapter ( MPİ ) diye bir seçenek var . Benim kurduğum simatic manager de bir türlü bu sekmeyi bulamadım . Add diye bir sekme de var oradan eklemeyi denedim o da bir hata verdi ordanda ekleyemedim . Hasılı kelam 10 gündür bu PLC ile boğuşmaktan ikrah geldi ; bu konuda bir bilgisi olan arkadaş yardımcı olursa sevinirim.........
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,943
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst