Vinç uzaktan takip

hadida

Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
36
Değerli forum arkadaşlarım ;
bir vincin startta olup olmadıgını yani çalışıp çalışmadığını uzaktan takip etmek istiyorum bunun için nasıl bir yol izlemem gerekli ?

Ör: Vinç 1000 km uzakta. sabah start verilip çalışması ve akşam mesai saati bitince stop yapılacak, bende start yapıldıgında önümdeki panelden (led gelmişti bnm aklıma) ledin yandığını göreceğim ve makinenin çalışmaya basladıgını anlayacagım. aksam mesai bitince stop yapıldıgında led söndüğünü göreceğim ona göre mesai vereceğim veya vermeyeceğim. vinç arıza yaptıgında da start gidince led yine sömüş olacak fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler...
 
SİEMENS S71200 ün internet üzerinden izlenebildiğini öğrendim ama bu konuda kapsamlı bilgiyi bu konuda PLC üstadları yorum yapsa daha iyi olur ; kendi adıma konuşayım benim yapdığım uygulamalar hep amatör lokal uygulamalar ; kalkıp 1000 km ötedeki bir sistemi izlemek için biraz daha profosyonel destek lazım :)
 
GSM veya GPS tabanlı araç takip sistemleriyle ihtiyaçlarınızın karşılanabileceğini düşünüyorum.
 
mesafe çok uzak telsis üzerinden haberleşme sıkıntı yaratır bence en sağlıklısı Gms üzerinden haberleşmek.
Vinçin ana kontaktör deversindeki açık kontaktan refarans alırsın ana kontaktör çalışınça devre çalışır ana kontaktör stop edince sinyal kesilir.
buna benzer konu uzaktan kuyu pompası çalıştırma veya uzaktan dalgıç pompa çalıştırma diye interneten ara
aşağıkaki siteye bir bak belki işine yarar.
www.delcomrf.com
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst