vestel klima arızası (basit)

yavuz31

Usta Üye
Katılım
12 Ocak 2010
Mesajlar
1,187
Puanları
156
Yaş
47
vestel siplit klima 6 yıllık eco plus voltaj 220 filitre temiz çalışıyor adana hava sıcaklığı 50 derece nem %80 soğutuyor sabahları ev temizliği için kapatıyoruz çalıştırdığımızda tüm mode seçimlerinde sıcak üfleme yapıyor soğukta sıcakta havalanmada damlamada hangi mode alırsanız aşırı sıcak üflüyor 2 saat dinlendiriyoruz soğuk üflemeye başlıyor aynı olay son 2 gündür devam etmekte acaba sorun nedir
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Dostum

Genelde bu tur arizalarda basima gelen kompresor asiri isindigi icin termik acmasi durumudur. Bu durum kompresor soguyana kadar devam eder sogumadan kompresor calismaz. Bu sure sicak zamanlarda 2 saat ile 4-5 saati bulabilir.

Bu durumda

Ilk kontrolu yapmissiniz. Dis hava sicakligi en buyuk etkendir kondenzasyon basincina yakin sicakliklarda cihaziniz calisiyor ve bu durum kompresor sicakligini arttırmaktadır. Eger kondenseri rahatlatabilirseniz cihaz daha duzgun calisacaktir. Bunlarin disinda cihazin gazi az biraz eksik ise buda etkendir. Elektriksel baglantilarda gevseklik var ise de kompresorunuz isinir.

Bu etkenleri tek tek eleyerek sorunun cozumune dogru ilerleyebilirsiniz.

Kolay gelsin.
 
ayrıca klima 24 saat çalışıyor ?
 
Bu konu yani klimalarin 24 saat calisma konusu daha once baska bir konuda tartisildi. Ben sahsi fikrimi soylersem kotu imalat markalari haric tutarim standart klimalar 24 saat calissada sorun olmaz. Ancak bu durumu yanlis gorenlerde var net bir kani soyleyemem. Sahsi fikrim sorun olmaz. Bircok bilgi islem merkezleri v.s. surekli calisan cihazlar var. Uzun zaman calismaktadirlar.
 
kaç yıldır dış ünitenin temizliği yapılmıyor
dış ünite gaz soğutma petekleri kirlenmiştir.
ilaçlı temizlik yapılması gerekli.
 
biz klımaları server odlarIna kuruyoruz 24 saat açIk yaz kış soğutmada çalışıyor kapasitör arızasından başka bir arıza vermedi çok şükür birde sorum iç dış ünitede temizmi Bakım yaptırdınızmı?
 
Çünkü kompresör üzerindeki ısıyı atamadığından termık acıyor olabilir soğutmada dönüş borusu kompresörü soğutmada önemli rol oynar.
 
iç ünite 10 ay önce ilaçlı detaylı temizliği yapıldı dış ünite yi hatırlamıyorum ama peteklerine baktığımda temiz geçici olarak su ile yıkasam faydası olurmu arıza devam ediyor ancak akşam hava serinlendiğinde çalışmaya başlıyor sabah odayı havalandırmak için kapattığımızda birdaha çalışmıyor akşam saat 20 den sonra kademeli olarak ilerleyen saatlerde tam kapasite soğutmaya başlamakta .
 
Dış unitenin bulunduğu alan ferahmı rahat hava alıyor mu? Attığı kondenser havasını geri alması yada başka unitenin attığı ısıyı emmesi sıkıntı teşkil eder. Dış hava emiş sıcaklığı dediğiniz gibi 50 dereceyse bu şekilde davranması normal. Dış uniteniz ısı transferi yapamadığı için yüksek basınçlarda çalışıyor.

Edit: Dış unite fan motoruda randımanlı çalışmıyor olabilir. Kapasitoru arızalanıp duşuk devirde donuyor olabilir. Kontrol ediniz.
 
en önemli noktayı atlamış arkadaşlar klima ortama yetiyor mu ? 140m² alana 9bin klima koyup 18 dereceye setlerseniz klima kompressörü ömründen yer ! soğutma da temel amaç nem almaktır ,zaten nem düştükçe gaz basıncı düşer kompressör emme ve basma hattı basıncı da düştüğü için soğutma gerçekleşir hem bulunduğu ortam hemde kompressör serinler önemli olan sizin iklimlendirdiğiniz ortamdaki ısı kazancı eğer seçimler doğru her şey normal dış ünite temiz ise kondenser fanı normal dönüyor ise kompressörün daimi kondansatörünün ömrü azalmıştır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,317
Mesajlar
916,657
Kullanıcılar
450,151
Son üye
YunusTuncel

Yeni konular

Geri
Üst