Vestel BM 4201 Bulaşık Makinesi F1 Hatası

mehmet2011

Üye
Vestel BM 4201 Model bulaşık makinesinde AŞIRI SU GÖLLENMİŞ ve öndeki açılan kapaktan su kaçağı yapıyordu. ÇIKMA bir su basınç sensörü değiştirdim, Su ventilini açıkta 220volt elektrikle denedim, suyu açıp kapatıyor. Tüm su kanallarında pislik var mı diye kontrollerini yaptım. Makinenin alttaki bağlantılarından su kaçağı yok. Su şamandırasını multimetre ile kontrol ettim, görevini yapıyor. Makinede üretiminde preostat yok, Bu işlemlerden sonra makine bir gün sağlam çalıştı.
Ama gene aşağıdaki videoda görüneceği üzere F1 arızası veriyor. Sebebi ne olabilir?

Ekli dosyalar

• f1.webp
    f1.webp
    11.2 KB · Görüntüleme: 5
Tahliye pompası tıkalı değil ise, alt pervane pres yeri ayrılmış mı kontrol et.

Kapağın tam kapanması çok önemli, her iki yandan kontrol et.

Bazen gergi ipi kopuyor ve kapağı geri çekerek contaya baskı yapmasını engelliyor ve tabana su indirecek alan oluşuyor.
En önemlisi de kapak sızdırmazlık contası yıpranıyor. Her ne olursa olsun mutlaka o contayı değiştir.
Bahsettiğim conta kapağın en altında ve kapak ile birlikte hareket ediyor.

Makine durduğu yerde su alıyor ise ventili arızalıdır.

Makinenin içinde haddinden fazla su göllleniyor. Ventil açıkta denedim. Düzgün çalışıyor. Su basınç sensorunun yenisi ile değiştireyim diye düşündüm

Makine durduğu yerde yani çalışmadığı zaman mı su ile dolu oluyor, yoksa çalıştığı esnada mı?

Çalışmıyor iken su dolu oluyor ise kesinlikle ventil arızalıdır. 220 volt verip su aktığını görmek sağlamdır demek değildir.
Ventil içindeki conta zarar gördüğü için su basıncını kesemiyor ve kaçırıyor.

Su basınç sensorunun yenisi ile değiştireyim diye düşündüm

Bahsettiğin sensörün suyun seviyesi ile bir alakası yoktur.

Makine durduğu yerde yani çalışmadığı zaman mı su ile dolu oluyor, yoksa çalıştığı esnada mı?

Çalışmıyor iken su dolu oluyor ise kesinlikle ventil arızalıdır. 220 volt verip su aktığını görmek sağlamdır demek değildir.
Ventil içindeki conta zarar gördüğü için su basıncını kesemiyor ve kaçırıyor.

Bahsettiğin sensörün suyun seviyesi ile bir alakası yoktur.
Çalışıyor iken aşırı gollenip su taşıyor. Bugün ventil ve su basınç sensörü aynı anda DEĞİŞTİRDİM, Aynı durum devam etti. Bir arkadaş SU SAYACINI DEĞİŞTİR DEDİ...

Son düzenleme:
İnternette araştırırken şöyle bir bilgiyle de karşılaştım. Su Sayacı arızasında:
  1. Su Sayaç Kartı Arızası Belirtileri

Su sayaç kartında bir sorun olup olmadığını anlamanın birkaç yolu vardır. İşte en yaygın belirtiler:
    1. Makinenin Su Almaması: Eğer bulaşık makineniz su almıyorsa veya yeterli miktarda su çekmiyorsa, su sayaç kartında bir problem olabilir.
    2. Yıkama Programının Yarıda Kesilmesi: Su girişini düzgün yönetemeyen bir sayaç kartı, programın kesilmesine neden olabilir.
    3. Hata Kodları: Bulaşık makinelerinde belirli hata kodları, su giriş sorunlarını işaret edebilir.
    4. Fazla veya Az Su Kullanımı: Makinenin normalden fazla veya az suyla çalışması da su sayaç kartının düzgün çalışmadığını gösterebilir.
    5. Sesli Uyarılar veya Uyarı Işıkları: Bazı modeller, arıza durumunda sesli uyarı verir veya gösterge panelinde uyarı ışıkları yanar.

2. BUGÜN DENEYİP SONUCU YAZACAĞIM...
  3. SU SAYACİ DEĞİŞTİ DÜZELDİ, İlgi gösterip yardımcı olan arkadaşlara TEŞEKKÜRLER...

SU SAYACİ DEĞİŞTİ DÜZELDİ, İlgi gösterip yardımcı olan arkadaşlara TEŞEKKÜRLER...

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri