Vectra C Merkezi Kilit Çalışmıyor

mmgul

Üye
Katılım
13 Nis 2020
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba.

2005 Vectra C Comfort aracım anahtarın üzerindeki uzaktan kumandadan bastığımda bazen kilitleniyor bazen kilitlenmiyor. Kapıları elle kapatmak durumunda kalıyorum.

Aslında bu sorun 1 senelik süreçte yavaş yavaş oluştu. Önceleri çok nadir sorun oluyordu, sonraları yavaş tepki vermeye başladı, ardından hiç çalışmamaya başladı. Bazen arada bir çalışıyor. Aküyü söküp taktığımda stabil hale geliyor gibi fakat bir süre sonra yine tektük çalışmaya başlıyor.

Anahtarcıya götürüp anahtarı kontrol ettirdim. Anahtarı cihaza doğru tutup bastığında cihazın lcd göstergelerinde değerler okunduğundan anahtarda ariza olmadığını söyledi. Beyinciye git dedi fakat anlayan bir usta bulmak problem.



Bir ara motor beynini tamire götürüp soğuk lehim tazeletmiştim; bununla alakası olabilir mi? Bu araçlarda merkezi kilit beyni harici olarak bulunmuyor dediler o yüzden motor beyninden şüphe ediyorum. Ya da merkezi kilit beyni nerde bilen var mı?

Teşekkürler & selamlar
 
aracın orjinal kumanda arıza vardır ilk önce kumanda ya baktırın sağlammı diye kontro ederler onda sıkıntı yoksa universal kumanda modülü bağlatın tercihim inwells marka hem stabil hemde kalite olarak en iyisi sayılır eğer orjinalini kullanmak istiyorsanız beynici yolu gözükür merkezi kilit beynindeki röle ve birtakım elektronik parçalarda sorun vardır zamanla olabilcek şeyler ama tuzlu olur
 
Kontağı aç anahtar kontsktayken kilit açma veya kapatma düğmesine basıp kumandayı tanıt. Hangi tuş olduğunu hatırlamıyorm ama ikisinide deneyin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,722
Kullanıcılar
449,959
Son üye
çor-man

Yeni konular

Geri
Üst