Varistörün Jeneratördeki İşlevi

Katılım
28 Ağu 2017
Mesajlar
163
Puanları
1
Jeneratörde döner diyot plakasının üzerindeki varistörlerin görevi nedir? Varistörün arızalı olduğu nasıl tespit edilebilir? Varistörün yanması veya arızalı olması jeneratörde nasıl bir olay meydana geldiğini işaret eder? Teşekkür ederim şimdiden.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Aşağıdaki dökümanın 11. sayfasında (10. Testing the Surge Suppressor (Varistor)) başlıklı bölmde anlatıldığı üzere varistör yüksek voltaj durumlarında dönen diyotları korumak üzere konulmuştur. (Ters emk durumunda). Herhangi bir ohm metre ile ölçülebilir. Sağlıklı varistör çok yüksek bir dirence sahiptir(megaohm cinsinden), bozuk ollanlar ya kısa devre olmuştur ya da açık devre olmuştur. Devreden sökülürse jeneratör çalışmaya devam eder ama yüksek gerilimde diyotlar yanar ve uyartım akımı kesilir.
 

Ekli dosyalar

  • FAULT-FINDING-MANUAL-STAMFORD-DM110-VOLTAGE-REGULATOR[1].pdf
    1.9 MB · Görüntüleme: 12
Çok teşekkür ederim açıklayıcı oldu. Şunu eklemek istiyorum. Varistörün devreyi koruması harici yüksek gerilimlerden mi (şebekeden kaynaklanan reverse power gibi) yoksa jeneratörün ikaz devresindeki bir sorundan mı kaynaklanır?
 
Aynı dökümanın aynı sayfasının aynı bölümünde;

Occasionally, a very high transient will totally destroy the Surge Suppressor. This could result from extreme fault conditions, such as lightening, (electric storms), striking close to overhead distribution lines, or out of phase synchronisation of the Generator, when paralleled to multiple Generator systems, or embedded systems connected to the Mains, (Grid, Utility) supply.
diyor.

Yani hatta düşen yıldırımlar, paralel çalışan jeneratörlerin fazlarının eşitlenememesi veya hatta bağlı kontrol ünitelerinden kaynaklandığı söyleniyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,251
Kullanıcılar
450,076
Son üye
Trprime_16

Yeni konular

Geri
Üst