Vantilatör hızı ve güç harcamasını nasıl düşürebilirim?

Katılım
11 Ara 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
31
Merhabalar iyi günler herkese. Amacım sera içerisinde kullanmak istediğim üç kademeli klasik 50W vantilatör minimum hızda ve tüketimde kullanmak. En alt kademede bile çok fazla bir hava akımı yaratıyor ancak daha küçük fanlar da yeterli bir hava akımı oluşturamıyor. İçerisinde 400V 1.2uf kondansatör var. Daha pratik ve hesaplı bir çözüm bulamayacaksam analog timer prizlerden alıp onbeşer dakika aralıklarla çalışmasını sağlayacağım. Ancak yine de ideali tam zamanlı düşük tüketim ve hızda çalışması olurdu. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

AC motor hız kontrol devresi ile sizce bu hız ve tüketim kontrolünü motoru yakmadan veya aşırı ısınmaya sebep olmadan düşürebilir miyim veya minimum hangi noktaya kadar indirebilirim? Diğer bir olası çözüm 1.2uf'lik kapasitörü daha yükseği ile değiştirerek yine motoru yakmadan tüketim ve devirde bir azaltma sağlayabilir miyim? Çok teşekkürler!
 
Seri 60w-100w ampul tak dene bakalım memnun kalacakmisin. Memnun ederse girişine 220->110 trafo takarsin
 
Seri 60w-100w ampul tak dene bakalım memnun kalacakmisin. Memnun ederse girişine 220->110 trafo takarsin

Tamamdır teşekkür ederim. Peki sizce motoru düşük voltaj ile çalıştırmanın negatif bir etkisi olur mu? Olmayacak ise potans, kapasitör ve triyak kullanarak hızı düşürebilecek bir devre kullanabilirim belki.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst