Van De Graaff generatörü

turhan80

Üye
Katılım
2 Mar 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba,arkadaşla lab. için 300mm veya üzeri bir çapta Graaff generatörü yapmayı düşünüyoruz. Ama iletken küreyi bulmakta sıkıntı yaşadık. Bu konuda bir bilgisi olan daha önce yapmış kişiler ihtiyacımız olan küreyi nerden edinebiliriz? Not:Çin'de bir çok sitede satılıyor ama güvenmiyorum. Türkiye'de herhangi bir siteden bulamadım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
2 alü tencere birbirine geçir, önemli olan şekli değil metal olması, küçük modelini kola kutusundan bile yapanlar var... ben de lise zamanında bunu kafaya takmış ertelemiştim. Küçük ayrıntıları büyütüp hayallerini erteleme.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…