Vaillant kombinin su basıncı artıyor ??

Öncelikle tüm kombiler de basınç yükselmesi oluşuyor ise bunun 3 nedeni vardır. Bunlar eşanjör, doldurma vanası ve genleşme tankıdır. Teknik servis bunu çok kolay tespit edebilir. Sizde şöyle bulabilirsiniz. Önce cihaz kalorifer veya sıcak su konumunda açıkken mi yükseliyor. Yoksa cihazı kapatsam da yükseliyor.
Eğer birinci neden cihaz sadece aktif çalışırken yükseliyor ise genleşme tankı havası bitmiştir. Cihaz elektriği kapalı çalışmaz iken kendi kendine basınç yükseliyor ise geriye kalan eşanjör veya doldurma vanası arızalıdır.
Aslında doldurma vanasını da siz kontrol edebilirsiniz bunun için cihazın içinde bulunan su boşaltılmalıdır. Ardından koldurma vanasının üzerinde kılcal borudaki rekoru gevşetin. Vana kapalı konumda iken vananın üstünden su gelmemesi gerekir. Eğer vananın üstünde yani rekoru gevşettiğiniz yerde su birikiyor ise bu damla şeklinde görülebilir. O zaman vana arızalıdır. Vanada bir sorun yok ise geriye son kalan plaka eşanjör arızalıdır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
servislerinde dillerinin ayarı yok. istedikleri fiyatlara şaşıyorumm...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,235
Mesajlar
916,056
Kullanıcılar
450,034
Son üye
aaaahaha

Yeni konular

Geri
Üst