Uzun Mesafe Wriless Yayını

byroltr

Üye
Katılım
31 May 2015
Mesajlar
66
Puanları
1
Yaş
40
Herkese Selamlar,

Dikdörtgen şeklinde ve uzunluk olarak 150mt civarı bir fabrikaya heryerden çekecek bir Wriless yayını yapmak istiyorum.
Nasıl bir çözüm bulabilirim? İnternetten biraz araştırma yaptığımda "TP-Link CPE710 Wriless Anten" buna benzer antenler var.
Fabrika köşesine çapraz olarak kurulum yapsam bu antenin önünde Router tarzı bir cihaz koyup anten çıkışına bu anteni mi bağlamam gerekiyor? Router ve antenin birbirine uyumlu mu olması gerekiyor? Ustalardan fikir ve yardım bekliyorum. Ücret problemi yok yeterli fabrikanın her yerinde iyi bir wriless çekimi isteniyor.

Teşekkür ederim...
 
Özel bir durum yoksa bütün cihazlar birbiri ile uyumludur birbirine bağlanır ,modemden 1 adet switche ordan belli aralıklarla acces pointe cat6 kabloyla bağlantı yaparak kablosuz ağınızı genişletebilirsiniz.Acces point,switch gibi cihazların beslemesi için 220 volt lazım bunuda ayrıca bunların konulacağı yerlere kadar iletilmesi gerekir.
Repeater özelliği olan access point tercih ederseniz sadece elektrik çekersiniz kablosuz ağınızın sinyalini alıp yeniden dağıtır tabi ana sinyalin mesafesini hesaplayarak yapın bunu.
Repeater yazarak aratın daha geniş bilgi bulursunuz kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Ardem ,
Anteni koymak istediğim noktada internet hattım Cat6 kablo ile var zaten. Benim istediğim ise bu internet hattından access point e girip kablosuz a dönüşüm yapmak. Access point yada router gibi cihazların yapılandırması hakkında bilgim oldukça var zaten. Lakin sormak istediğim ise kullanacağım access point e nasıl bir büyük anten bağlamalıyım ki istediğim uzak mesafeye kablosuz sinyalini dağıtabileyim? Access point lerin çoğunda anten bağlantısı kutunun içerinden çıkıyor yani sökülüp takılabilen antenler olmuyor. Hangi marka model ürünlerde harici anten bağlanabiliyor ve cihaz bu antene destek verebiliyor açıkçası bu konuları merak ediyorum.

Saygılar..
 
Tek cihaz üzerinden düşünmeyin. İstemci sayısı arttıkça cihaz tıkanır. Onun yerine bir kaç AP (Access Point) ile köprüleme yapın. Kişi fabrika içinde hareket etse bile hangi AP alanında olursa olsun, SSID'ler aynı olacağından onun üzerinden bağlantıyı sağlar. Cep telefonları GSM sistemi gibi. Tek bir cihazla da yayını her yere ulaştırabilirsiniz fakat her bağlanmak isteyene aynı anteni sağlamak zorunda kalırsınız. Çünkü bir cep telefonu bile bir iki duvar arkasından bağlanamayacaktır. Köprü AP noktaları belirlenirken iyi bir keşif yapılmalıdır. Bence profesyonel bir yardım alınmalıdır.
 
rsimsek,

Hmmm anladım şimdi durumu. Çok daha sağlıklı bir çalışma yapmam gerekiyor.

İlginiz için teşekkür ederim..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,291
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst