the_tech
Üye
Merhaba, hali hazırda basit usulde çalıştırılan bir santrifüj su motorunu uzaktan çalıştırmak istiyoruz. Şu anki bağlantısı ev içi tesisat üzerinden monofaze olarak standart v-otomat (16A) şalter ile aç kapa yaptırılıyor. Zaman zaman suyu kaçırdığı oluyor, bu durumda su ekleyip tulumba ile tekrar çekmek gerekiyor. Bunun için çekvalf takılacak. Şu anki durum motoru uzaktan açıp kamera ile sulamanın başlayıp başlamadığını kameradan görmek üzerine kurulu.
Uzaktan çalıştırma işlemini tuya destekli priz ile yapmayı düşünüyorum. Ben motor ölçümlerini yapana kadar akıllı prizi (max 16a.) direkt bağlayıp denemişler ve aktif çalıştırmışlar. Kontak yapıştırabileceğini biliyorum.
Motorlar konusunda hiç bilgim olmamasına rağmen baba mesleği elektrik konusunda biraz bilgili ve temkinliyim. Sadece bir kontaktörle çözebileceğimi düşünürken, araştırınca motor koruma şalteri, termik derken maliyeti çok arttığını gördüm.
Konu hakkında bilgi ve tecrübe sahibi varsa sevinirim.
Motor Bilgileri :
Monofaze 0,75kw
Cos:0,79
6,7A Devamlı
25,5A Kalkışta
Uzaktan çalıştırma işlemini tuya destekli priz ile yapmayı düşünüyorum. Ben motor ölçümlerini yapana kadar akıllı prizi (max 16a.) direkt bağlayıp denemişler ve aktif çalıştırmışlar. Kontak yapıştırabileceğini biliyorum.
Motorlar konusunda hiç bilgim olmamasına rağmen baba mesleği elektrik konusunda biraz bilgili ve temkinliyim. Sadece bir kontaktörle çözebileceğimi düşünürken, araştırınca motor koruma şalteri, termik derken maliyeti çok arttığını gördüm.
Konu hakkında bilgi ve tecrübe sahibi varsa sevinirim.
Motor Bilgileri :
Monofaze 0,75kw
Cos:0,79
6,7A Devamlı
25,5A Kalkışta