Uzaktan Su Motoru Çalıştırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan the_tech
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

the_tech

Üye
Merhaba, hali hazırda basit usulde çalıştırılan bir santrifüj su motorunu uzaktan çalıştırmak istiyoruz. Şu anki bağlantısı ev içi tesisat üzerinden monofaze olarak standart v-otomat (16A) şalter ile aç kapa yaptırılıyor. Zaman zaman suyu kaçırdığı oluyor, bu durumda su ekleyip tulumba ile tekrar çekmek gerekiyor. Bunun için çekvalf takılacak. Şu anki durum motoru uzaktan açıp kamera ile sulamanın başlayıp başlamadığını kameradan görmek üzerine kurulu.

Uzaktan çalıştırma işlemini tuya destekli priz ile yapmayı düşünüyorum. Ben motor ölçümlerini yapana kadar akıllı prizi (max 16a.) direkt bağlayıp denemişler ve aktif çalıştırmışlar. Kontak yapıştırabileceğini biliyorum.

Motorlar konusunda hiç bilgim olmamasına rağmen baba mesleği elektrik konusunda biraz bilgili ve temkinliyim. Sadece bir kontaktörle çözebileceğimi düşünürken, araştırınca motor koruma şalteri, termik derken maliyeti çok arttığını gördüm.

Konu hakkında bilgi ve tecrübe sahibi varsa sevinirim.

Motor Bilgileri :
Monofaze 0,75kw
Cos:0,79
6,7A Devamlı
25,5A Kalkışta

Merhaba, hali hazırda basit usulde çalıştırılan bir santrifüj su motorunu uzaktan çalıştırmak istiyoruz. Şu anki bağlantısı ev içi tesisat üzerinden monofaze olarak standart v-otomat (16A) şalter ile aç kapa yaptırılıyor. Zaman zaman suyu kaçırdığı oluyor, bu durumda su ekleyip tulumba ile tekrar çekmek gerekiyor. Bunun için çekvalf takılacak. Şu anki durum motoru uzaktan açıp kamera ile sulamanın başlayıp başlamadığını kameradan görmek üzerine kurulu.

Uzaktan çalıştırma işlemini tuya destekli priz ile yapmayı düşünüyorum. Ben motor ölçümlerini yapana kadar akıllı prizi (max 16a.) direkt bağlayıp denemişler ve aktif çalıştırmışlar. Kontak yapıştırabileceğini biliyorum.

Motorlar konusunda hiç bilgim olmamasına rağmen baba mesleği elektrik konusunda biraz bilgili ve temkinliyim. Sadece bir kontaktörle çözebileceğimi düşünürken, araştırınca motor koruma şalteri, termik derken maliyeti çok arttığını gördüm.

Motor Bilgileri :
Monofaze 0,75kw
6,7A Devamlı
25,5A Kalkışta
Motor koruma şalteri kullanırsanız termik gerekmez. Bahsettiğiniz cihazla sadece kumanda devresi beslemek ve motoru kontaktör ile beslemek daha akıllıca olur. Ama wi fi bulunuyor mu pompa bulunan bölgede? RF modül de düşünülebilir.

Son düzenleme:

Motor Bilgileri :
Monofaze 0,75kw
6,7A Devamlı
25,5A Kalkışta
Akıllı priz sadece kontaktör bobinine A1-A2 bağla. Priz açıldığında kontaktör bobini enerjilensin ve motor çalışsın. Motorun yüksek enerji uçlarını , kontaktörün ana kontaklarından geçir. Bu sayede akıllı priz yük taşımaz ve zarar görmez. Motoru kapatmak için akıllı prizden kapatma komutu gönderince kontaktör bobini enerjisi kesildiği için motor durur .Sigorta mutlaka devreye koy yine 16A karakteristik B sigorta İmkan varsa motor koruma şalteri ya da termik röle ekle kontaktörün önüne akıllı prizin kontak ucunu termik kapalıdan geçirip kontaktöre gir sen enerji göndersen motorda sıkıntı olsa bile kontaktör çekmez motorun ve tesisatın korunur.

Köy evinde kamera sistemi nedeniyle ile internet mevcut, kesinti çok nadir. Elde fazla kamera olduğu için kümese bir kamera ve gene tuya akıllı anahtar ile uzaktan aydınlatmasını yaptık. Tepkime neredeyse milisaniye seviyesinde. Aynı şekilde bir kontaktörle sulamayıda devreye almak istiyoruz. Ortalama 350-450TLye tek kanal veya 2 kanal dünyanın istediğin yerinden aç kapa yapılabiliyor, basit ve ucuz. Akıllı priz çıkışını termik üzerinden kontaktöre bağlamak mantıklı geldi. Arıza varsa mutlaka yanına gidip reset gerekecek. Bu ölçümlere göre kaçlık kontaktör ve termik önerirsiniz.

Köy evinde kamera sistemi nedeniyle ile internet mevcut, kesinti çok nadir. Elde fazla kamera olduğu için kümese bir kamera ve gene tuya akıllı anahtar ile uzaktan aydınlatmasını yaptık. Tepkime neredeyse milisaniye seviyesinde. Aynı şekilde bir kontaktörle sulamayıda devreye almak istiyoruz. Ortalama 350-450TLye tek kanal veya 2 kanal dünyanın istediğin yerinden aç kapa yapılabiliyor, basit ve ucuz. Akıllı priz çıkışını termik üzerinden kontaktöre bağlamak mantıklı geldi. Arıza varsa mutlaka yanına gidip reset gerekecek. Bu ölçümlere göre kaçlık kontaktör ve termik önerirsiniz.
Zaten en mantıklısı o üstatım başkada bir yöntem yok ;
Schneider LC1D12P7 (12A)
Schneider LRD08 (5,5 – 8 A)

kullanabilirsiniz. Rastgele üstat.

Motor gücünüzü bilmeden ekipman öneremeyiz.

Monofaze 0,75kw
6,7A Devamlı

Bunlar etiket değeri, kalkışı 25,5A olarak ölçtüm, sonrasında da etiket değerine yakın 6,5A ile devam etti.
Ekli dosyayı görüntüle 116248
9 amperlik kontaktör işinizi görür. Akım ayar değeri motor anma akım değerinize set edilebilen bir mkş de kullanın. Mkş bir fazın çıkışını diğer fazın girişi ile irtibatlandırarak mkş kullanabilirsiniz. Konvansiyonel devrelerde kullanılan mantar emniyet stopu da kumanda devrenize ilave etmeyi ihmal etmeyin.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri