Uzaktan pc'ye dosya transferİ ve İŞlenmesİ? arkadaslar acİl olarak yard. bekl.

general

Üye
Katılım
26 Şub 2007
Mesajlar
80
Puanları
1
Yaş
38
arkadaslar herkese merhaba ;

plc' otomasyon sistemimzde endüstriyel pc kullanıcaz burada csharp da yazılan program ile makinanın calısması kontrol edilcektir. yalnız
bizden istemiş oldukları bir şey daha var .baska fabrikadan endüstriyel pc mizi ethernet ağına bağlıyarak bize text ve ya exel . uzantılı dosya gönderecekler bu dosyanın içeriğindeki kodu işleyerek makinanın çalısma seklini değiştireceğiz buradaki amaç operatörü hiç bir şekilde ayarlarını kurcalamaya gerek kalmadan makinaya start vermek .arkadaslar ağa bağlı olan pc 'ye gelen verileri sürekli tarayıp ve bunları csharp editöründe nasıl aktarabilriz.. bu konuda acil bilgiye ihtiyacım var .
 
Yardimci olabilecegim bir konuya benziyor ama yapiyi tam anlamadim.

Anladığım kadarıyla 2 tane mekan var. Bunlardan birinde, içinde endüstriyel PC bulunan bir otomasyon sistemi var. Diğer mekandan, bu endüstriyel PC'nin ve dolayısı ile otomasyon sisteminin çalışması kontrol edilmek isteniyor değil mi?

Transfer edilecek veri nasıl birşey ve kim kime gönderecek? Bu veri üzerinde ne tip bir değişiklik yapılacak?
 
FTP denmi Yoksa herhangi bir ipdenmi veri cekeceksin?
 
Eğer bu iki PC arasındaki networkün bir şekilde internetten ile bağlantısı varsa VPN kullanmanızı güvenlik açısından tavsiye ederim.

Diğer yandan eğer End. PC'nin ekranını uzaktan görerek de istenen veri girişi yapılabilicekse network üzerinden remote admin, VNC vb bir yazılım yükleyip şifre ile uzaktan pc ekranını, klavye ve faresini erişime açmak sizin için en kolay ve hızlı alternatif çözüm olabilir. Bu çözüm için aradaki hız da önemlidir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,850
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst