Uydu sinyali yok

engcengiz

Üye
Katılım
8 Tem 2006
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar
Dahili uydu alıcı samsung tv ve harici uydu alıcılı lg televizyonum var. Harici uydu alıcılı cihazımda uydu sinyali yok uyarısı alıyorum tüm kanallarda. Dahili uydu alıcılı tv yi açınca harici uydu alıcılı cihazda sinyal geliyor ve tüm kanallar çekiyor. İki televizyon aynı anda açıkken sorun yok. Bu sorun neden olabilir. Bir hafta önce sorunsuz çalışıyordu.

Çanak anten nextstar. Lnb 4 lü siyah renk ve RL sembolü var üzerinde. Lnb de çıkışları birbirinin yerine taktım değişen bişey olmadı yine aynı sorun var. Şu an 2 inci ve üçüncü çıkışlara takılı.

Harici uydu alıcı next mini black II s plus. Next uydu alıcıya giren anten kablosu f konnektörü söktüm kontrol ettim ve tekrar taktım. Kararma ve su gibi şeyler yoktur.

Samsung tv de uydu ayarlarında lnb besleme açık seçili ve diseqc kapalı. Lg dahili uydu alıcılı tvde de lnb besleme açık ve diseqc ler kapalı. lg de Sinyal 40 larda ve kalite yok. İkiside türksat 42E seçili ve transponder larda bir değişiklik yapmadım. Next uydu alıcı diğer tv açıkken tkgs güncellemeyi de yapıyor.
Sadece Next uydu alıcılı lg tv yi tek başına açıp izleyemiyorum. Bu konuda yardımcı olurmusunuz.
 
Uydu cihazını komşunuzda deneyin diyeceğim de bu aralar sıkıntılı ... malum virüs sebpli. Beslemesinde veya anakartında sıkıntı var muhtmelen ki diseg e voltaj gönderemiyor sanırım, fakat dahili uydulu cihazla deneyince görüntü almışsınız. Bu günleri atlatınca servis yolu görünüyor geçmiş olsun.
 
acaba lnb den çıkan tek kabloyu ikiye ayırıp farklı cihazlarda mı kullanmaya çalışıyorsunuz?
 
Merhaba. Ayni sistemi (dahili uydu alıcılı LG TV ve harici next kanky mini uydu alıcılı PC monitörü) tek bir çanaktan, dual lnb'yle kullanırken bazı sıkıntılar söz konusuydu. Örneğin arka odadaki dahili mini uydu (next kanky HD ile TV'ye dönüştürülmüş phılıps PC monitörü) ) alıcısı uzaktan kumandayla eğer sadece standby'da kapatılırsa, anahtardan tam kapatılmazsa eğer, öndeki açık LG dahili uydulu LG LCD TV bundan etkileniyor, sinyalin bozulması ve gitmesi bir ara oluyordu. Dual lnb'deki F konnektörlerin geveşekliğinden şüphenerek onları iyice sıkmış, kabloları kontrol etmiş ancak bu sonucu uzun zaman değiştirememiştim.

Ancak son zamanlarda arka odadaki mini uydu alıcısı standby'da kaldığında ayni durum olmuyor, yani öndekinin sinyalini bozmuyor. Bu durumun tesadüfen olmayıp daha farklı bir kablo yerleşimi ve böylece EMI etkileşiminin kalkmasıyla doğrudan ilişkili olabileceğini düşünüyorum. Çok yakın zamanda mini uydu alıcısının bozulan IR kablosu yerine ayni zamanlarda satın alınan 2. (yedek) uydu alıcısının kablosuyla bunun değişilmesinden düzelmenin sorumlu olmadığına inanıyorum.

Dörtlü lnb'deki F konnektörlerini, her iki uydu alıcısındaki lnb girişlerindeki F konnektörleri iyice sıkın, eğer uydu kablolarının çok yakınından geçen elektrik kablosu, başka cihaz kablosu, vb. varsa iyice uzaklaştırın. Bir uydulu TV seyredilebilmek için diğerinin açılma şartına bağlı kalmamalı, her ikisi ayni lnb'den fakat farklı çıkışlardan alındığı (ayni çıkştan siviçle çoğaltılıp 2 TV'ye ayni sinyal alınsaydı bu olumsuzluk birinin kapanması şeklinde olabilirdi, örneğin) için normalde birbirlerinden bağımsız çalışıyor olabilmeli. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Cevaplar için çok teşekkürler. F konnektörleri iyice sıkıp temzileyip yeniden takacağım. Çatıda kabloları da takip edip son zamanlarda kablolarımın yanından başka cihazların kabloları geçmiş mi diye kontrol edeceğim. Bunlarda olmazsa dışarıya çıktığımız ilk günlerde ( malum corona virüsünden dolayı çıkamıyoruz) farklı bir uydu alıcı alıp deneyeceğim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst